• vragen?

    0 comments

  Op onze website proberen we alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Helaas lukt ons dat niet altijd. Op deze pagina doen we een laatste poging door antwoorden te geven op veel gestelde vragen. Mochten er dan nog steeds vragen overblijven bel of mail dan gerust even. Via de pagina contact kunt u de e-mailadresen en telefoonnummers van de juiste contactpersonen terugvinden.

  Contributie en baankaarten

  • Wanneer mag je als actief lid gebruik maken van de schaats- en skeelerbaan in Apeldoorn en moet je hiervoor extra betalen?
   Nee, je hoeft hiervoor niet extra te betalen. In de contributie zit een bijdrage voor het gebruik van de baan in Apeldoorn. Je kunt hier de hele winter en zomer gebruik maken van de baan als deze open is voor het publiek en de speciale trainingsuren.
   Winterseizoen: In de winter word er 6 weken ijs gemaakt in Apeldoorn (half december tot eind januari) De openingstijden voor het publiek worden vastgesteld door Libema (Omnisportcentrum), de beheerder van de baan. Naast de publieksuren kun je deze 6 weken als DNIJ-lid ook op de speciale cluburen schaatsen op elke werkdag tussen 18:00 uur en 19:30 uur. Op woensdagavond organiseren we een pupillentraining op de baan in Apeldoorn. Tijdens de cluburen zijn er ook assistent schaatstrainers op de baan die alle leden kunnen helpen bij het verbeteren van de schaatstechniek.
   Zomerseizoen: Vanaf begin april tot eind oktober is de baan beschikbaar als skeelerbaan. Als DNIJ streven we er naar om elke avond de baan tussen 19:00 en 21:00 uur open te hebben. Op woensdagavond zijn de recreatieve skeelertrainingen en maandagavond komen er waarschijnlijk weer speciale trainingen voor de wat sportievere rijders. Meer informatie hierover voor het zomerseizoen 2011 volgt nog op de website

  Trainingen

  • Als ik naast de 6 weken schaatsen in Apeldoorn ook schaatstrainingen in deventer wil gaan volgen bij DNIJ, kost dit dan extra?
   Ja, als je naast de schaatstrainingen in Apeldoorn ook in Deventer wil meetrainen op één van onze vaste trainingsavonden tijdens de KNSB-uren dan moet je hiervoor een licentie en een baankaart hebben (senioren en master kunnen eventueel zonder licentie trainen op vrijdagavond). De kosten hiervoor zijn afhankelijk van leeftijd en aantal trainingen die je wilt volgen en kun je vinden op de pagina contributie
  • Als ik alleen in Apeldoorn schaats (geen extra betaalde baankaart in Deventer) en de baan is gesloten na half januari zijn er dan nog trainingen?
   Ja, er is dan nog beperkt de mogelijkheid om te trainen tot het zomerseizoen begin april weer start. Elke donderdagavond zijn er zaaltrainingen die specifiek zijn gericht op de schaatssport. Verder wordt er door verschillende leden buiten de officiële trainingen om natuurlijk ook gesport. Vraag dit aan je clubgenoten!
  • Moet ik als actief lid nog extra betalen voor de schaats- en skeelertrainingen op de baan in Apeldoorn?
   Nee, er zijn geen extra kosten aan de schaats- en skeelerlessen in Apeldoorn. Deze kosten zitten bij de contributie in en ook het gebruik van de baan.
  • Zijn de fietstrainingen ook geschikt voor de pupillen?
   Nee, voor de fietstrainingen heb je enige fietservaring nodig en een eigen racefiets. De fietstrainingen zijn voor leden vanaf een jaar of 12 en hebben wel een bepaalde basissnelheid. Twijfel je hier over neem dan even contact op met je trainer. Hij/zij weet ook wanneer de trainingen zijn en waar ze starten.

  Clubkleding

  • Is het dragen van de clubkleding verplicht tijdens DNIJ-activiteiten?
   Nee, het dragen van de clubkleding is niet echt verplicht maar word wel heel erg gewaardeerd! De kledingsponsoren die het sporten binnen DNIJ mede mogelijk maken betalen hier veel geld voor elk jaar. Daarnaast vinden we het als club, belangrijk dat we goed herkenbaar zijn als DNIJ-leden en daarmee een mooi beeld naar buiten uitstralen! Dit geld voor alle DNIJ-activiteiten (schaatsen, skeeleren, fietsen en wedstrijden)
   bekijk kleding