FINALE MARATHON REGIO NO IN DEVENTER

Zondagavond was in Deventer de finale van de serie schaatsmarathons van de competitie regio NO. Bij de C1 rijders kon Pieter van Kruistum deze keer geen potten beken en moest hij het peloton laten gaan. In het eindklassement kwam Pieter met 22 punten op de 42e plaats. De C2 rijders kennen een hoog gehalte aan DNIJ deelname. Er werd geprobeerd om een machtsblokje te vormen en op de thuisbaan de overwinning binnen te slepen. Het mocht niet lukken in het strijdgewoel bij de eindsprint.. Thijs Kolkman werd opgehouden buitenom. Hij werd toch nog fraai 7e. Dirk van Zoest 10e, Rene den Besten 16e en Peter Trip 27e. Allemaal in de punten dus. Frank Mennink ontbrak vanwege wintersportvakantie.
In het eindklassement haalde Dirk van Zoest een mooie 4e plaats als meest constante DNIJ-er dit seizoen.
De eindklassementen van de DNIJ/ers bij de C2:
4. Dirk van Zoest;13. Frank Jan Mennink;15. Rene den Besten
21. Thijs Kolkman;50. Peter Trip.
Bij de dames geen DNIJ deelname.
Bij de minst snelle/oudste 40+ maratahon mannen (M2) alleen de gebroeders Kruk aan de start van DNIJ. Harry Kruk moest na 29 van de 45 ronden de pijp aan Marten geven. Reinder Kruk werd 31e.
Diederik Hol was in de categorie overall de beste in de loop van dit seizoen: een 21e plaats in het eindklassement.
De overige klassementen:
21. Diederik Hol;32. Reinder Kruk;41. Holger Peters.
Geen punten: Jan Tijmes;Harry Kruk;Henk Veneman.
Bij de snelste 40+-ers van DNIJ alleen Mark den Besten van DNIJ in deze categorie.
In de snelle wedstrijd met vele kopgroepen moest Mark in ronde 45 van de 60 het spreekwoordelijke loodje leggen. In het eindklassement haalde Mark wel diverse keren punten en kwam uit op een 35e plaats met 26 punten.