skeeleren

Wanneer skeeleren
Het recreatie clubskeeleren doen we altijd op de woensdagavonden. Het seizoen start altijd de eerste woensdag in april, de zomertijd is dan net ingegaan en ’s avonds is het dan langer licht. Het voorjaarsgevoel begint dan helemaal te komen. De laatste woensdag in september stoppen de lessen van het skeelerseizoen.
In 2018 beginnen we op woensdag 4 april met de eerste club skeelerlessen.
De schaatsers doen zomers op de maandagavond skeelertraining.
Een kunstrijdersgroep trainen op de vrijdagavond meestal.
Voor informatie over kunstrijden zie: https://www.dnij.nl/kunstschaatsen/

Wanneer gaat het niet door?
Voor het veilig skeeleren hebben we droog asfalt of beton nodig. Onze betonbaan is bij vocht te glad om veilig skeelerles op te geven. Als mogelijk wijken we dan uit naar het asfalt op de parkeerplaats van Intratuin, maar als dat ook niet veilig is kan de trainer besluiten dat de skeelerles niet doorgaat. De competitie skeelergroepen doen bij regen alternatieve trainingen, neem ook hardloopschoenen mee.
Tijdens basisschoolvakanties zijn de skeelerlessen beperkt, maar de baan is in principe wel op cluburen toegankelijk.

Welke skeeler recreatiegroepen?
Jeugd vanaf basisschoolleeftijd trainen van 19:00 tot 20:00 uur.
Er zal door de jeugdtrainers niveaugroepen gevormd gaan worden en er is een splitsing in recreatie en competitie jeugdgroepen.
Bij de volwassenen hebben we de volgende lesgroepen van 19:00 tot 20:00 uur:
• Absolute beginners
• Beginners
• Gevorderden
• Cracks(Voor de cracks zijn er in overleg gezamenlijke buitenritten van zo’n 15 tot 30 km. op de maandag of vrijdagavonden verzamelen 19:00 uur bij de baan).


Proeflessen
Bij het skeeleren, is het mogelijk om vrijblijvend 1 of 2 proeflessen mee te doen voor je besluit om lid te worden.
Als je voor de eerste keer komt voor een proefles, dan graag een kwartier voor aanvang even melden bij de skeelercoördinator.

Zorg wel voor goede kwaliteit skeelers, ondeugdelijke skeelers kan het sportplezier bederven.
De contributie is per kalenderjaar en lidmaatschap na 1 juli bedraagt de helft.
Voor meer info zie: https://www.dnij.nl/contributie/


Baantoegang buiten de cluburen
Vanwege de geringe belangstelling is baan overdag niet open voor publiek.
Als club, DNIJ, streven we wel dat de baan 4 avonden in de week toegankelijk is voor clubleden, afgelopen jaren was de skeelerbaan op de woensdag- en maandagavonden altijd goed bezet (30- 100 leden op een avond) en op de donderdagavonden is de skeelerbaan gesloten vanwege te weinig animo.

Veiligheid
Helm is verplicht, pols en knie beschermers zijn aanbevolen.
Volg de aanwijzingen op van de trainers ook i.v.m. de veiligheid.
Op een aantal uren is er gelijktijdig beachvolleybal op het middenterrein, we hebben als skeeleraar wel voorrang maar blijf alert.
We hebben enkele helmen, pols- en kniebeschermers te leen voor aspirant-leden of bij vergeten.

Contributie
Kijk op de onze site voor alle informatie.
Met DNIJ lidmaatschap kan ook worden deel genomen aan zaal- fiets- en looptrainingen, wel meer bedoeld voor de doelgroep competitieschaatsers.

Skeelers, helmen.
Algemeen, met kleinere wielen heb je meer wendbaarheid en met grote wielen is het gemakkelijker om snelheid vast te houden. De skeelerschoen is erg persoonlijk en er is heel veel keuze. Helmen zijn in principe dezelfde die de wielrenners, mountainbikes gebruiken. Ga anders naar onze sponsor http://www.vanbenthemsport.nl/ kijken naar de mogelijkheden betreft skeelermateriaal.

Zomervakantie.
Tijdens de zomerschoolvakantie van de basisscholen regio midden, is de skeelerbaan op de vaste uren wel geopend maar zijn de skeelerlessen beperkt. Dit is afhankelijk van de trainer. U mag zelfstandig komen skeeleren als de trainer op vakantie is.
Omdat het in de praktijk in die periode rustig is op de skeelerbaan, zijn introducés van harte welkom om met onze sport en de baan kennis te maken.

Nog vragen.
Stel ze bij de betreffende contactpersonen op deze site. U mag natuurlijk altijd vrijblijvend op locatie kijken hoe onze baan eruitziet en ervaren op welke wijze er lesgegeven wordt.
Gert Westerink.
Recreatie skeelercoördinator bij DNIJ.
skeeleren@dnij.nl
Tel. 06-23812300