Over DNIJ
Schaats- en skeelervereniging DNIJ (De Nieuwe IJsbaan) is een sportvereniging met ruim 200 leden in alle leeftijdscategorieën. DNIJ is een erkende schaats- en skeelervereniging, aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB). DNIJ heeft hiermee aandacht voor zowel de recreatieve als de wedstrijd sporters met een licentie voor wedstrijden. Iedereen is welkom en kan op zijn eigen niveau sporten bij DNIJ. Of het nu gaat om hardrijden op schaatsen, kunstschaatsen, hardrijden op wieltjes(inline skaten of skeeleren) of kunstrijden op wieltjes (inline kunstschaatsen)

Vrijwel alle trainers hebben hun opleiding gevolgd bij de bond en zijn in het bezit van een trainerslicentie van de KNSB.

De vereniging is hoofdgebruiker van de Omnisport schaats- en skeelerbaan in Apeldoorn en organiseert op de baan in Apeldoorn trainingen, wedstrijden en andere activiteiten. Daarnaast organiseert DNIJ voor haar leden ook fiets-, loop en zaaltrainingen.

Op de schaats
In het winterseizoen organiseert DNIJ schaatstrainingen op de ijsbaan de Scheg in Deventer tijdens de speciale KNSB trainingsuren en wordt er meegedaan aan wedstrijden door heel Nederland. En de clubkampioenschappen schaatsen op de baan in Deventer zijn een jaarlijks hoogtepunt voor de club.

In de zomer zijn er naast de trainingen op de wieltjes extra conditietrainingen in het bos en op de fiets. Er wordt er een fietstrainingsweekend in Limburg georganiseerd. En in de herfstvakantie is traditioneel een trainingsweek in Inzell.

Daarnaast schaatsen veel DNIJ leden gezamenlijk op andere tijden en in verschillende groepjes. Zeker als er natuurijs ligt trekken veel leden er met elkaar op uit voor een mooie tocht. Maar ook zomers wordt er veel gefietst op verschillende niveaus en worden er regelmatig sportieve uitstapjes gemaakt. Gezelligheid speelt hierbij ook een belangrijke rol!

Op de wieltjes
Het skeeleren is een belangrijke zomeractiviteit. De clubavond is op woensdagavond. En er zijn ook trainingen op maandag en vrijdag. Naast de trainingen op de baan zijn er ook groepen die buitenritten doen in clubverband. DNIJ organiseert de Van Benthem jeugdcompetitie. En ieder jaar de clubkampioenschappen skeeleren. Ion de zomerperiode worden clinics skeeleren gegeven voor basisscholen en heeft de club aanbod in het kader van Sport van de Maand.

Skeelerles voor de jeugd.

Op de kunstschaats/inline kunstschaats
DNIJ heeft ook een sterk groeiende tak voor kunstschaatsen. De kunstschaatsers trainen in de winterperiode in Deventer. Een wedstrijdgroep maakt ook gebruik van zomerijs elders in het land. Op onze skeelerbaan in Apeldoorn wordt in de zomerperiode geoefend op inline kunstschaatsen. Ook wordt een zomertrainingskamp georganiseerd.

Privacydisclaimer
Download hier de privacyverklaring