Leden van DNIJ nemen deel aan skeelerwedstrijden op verschillende niveau’s.

In de regio Apeldoorn zijn verschillende skeelercompetities die toegankelijk zijn voor alle (jeugd)leden die skeeleren: De Van Benthem Cup in Apeldoorn, De HABOVO-cup in Heerde en de Stouwdam jeugdcompetitie in de regio Oost.

Inschrijven?
De wijze van inschrijving verschilt per wedstrijd. Bij de Van Benthem en HABOVO wedstrijden schrijf je bij de club zelf in. Dit kan vaak ter plaatse of via de website van de vereniging.  De inschrijving van de Stouwdam gaat via schaatsen.nl. Je hebt wel een knsblicentie nodig (deze heb je waarschijnlijk ook bij het schaatsen). Heb je geen licentie dan kun via https://skeelerhuus.nl/stouwdam/ een daglicentie aanvragen. Welke afstanden worden er gereden?
Elke wedstrijd bestaat uit drie afstanden: een individuele sprint, een middellange afstand met groepsstart en langere afstand. De wedstrijden van de HABOVO en Stouwdam worden gereden in leeftijdscategorie├źn. De specifieke afstanden zijn afhankelijk van de categorie. Zie https://knsb.nl/wedstrijdcategorieen/wedstrijdcategorieen/ voor het overzicht.

Begeleiding trainers bij wedstrijden
Bij de Stouwdamcompetie  en Van Benthem is er altijd een trainer van DNIJ aanwezig. Mocht je je inschrijven voor een HABOVO-wedstrijd, overleg dan even met je trainer.

Heb je nog vragen?
Voor vragen kun je altijd bij ons terecht.
Jannitta van den Brink
Dirk van Zoest