ZOMERTRAININGSPROGRAMMA 2020 SCHAATSERS

Nu alle maatregelen naar aanleiding van de coronacrisis versoepeld zijn, worden alle trainingen weer uitgevoerd volgens onderstaand schema.

Naast de skeelertrainingen is er ook weer een zomerprogramma voor de schaatsers samengesteld. De trainingen zijn voor alle leden die zich goed willen voorbereiden op een nieuw (wedstrijd) schaatsseizoen.

De trainingen starten ieder jaar na een periode van 6 weken (relatieve) rust eind april/begin mei. Eind april zal pas duidelijk worden wanneer we dit jaar, in verband met de corona maatregelen, kunnen starten met gezamenlijke trainingen. Tot het moment dat we weer centrale trainingen kunnen geven zullen Dirk van Zoest en Henk Veneman de leden voorzien van trainingsschema’s die individueel gedaan kunnen worden.

De gehouden enquete heeft opgeleverd dat de bostraining van de donderdagavond naar de dinsdagavond verschoven wordt. De trainingen staan onder leiding van Henk Veneman. John Schaake zal weer meehelpen bij de bostrainingen.

Vrijdagavond 18.30 Fietstraining

Vertrek vanaf parkeerplaats bij de skeelerbaan.

Groep 1: (Gemiddelde snelheid < 30 km/u) O.l.v. Henk Veneman, met assistentie van enkele meefietsende ouders. De trainingen bestaan uit extensieve duurritten met daarin extensieve intervals, intensieve intervals en sprintwerk.

Groep2: (Gemiddelde snelheid > 30 km/u) De snellere groep zal beurtelings Dirk van Zoest of Rene den Besten als begeleider hebben.

Maandagavond 18.30 : Skeelertraining op de skeelerbaan.

Skeelertraining gericht op de techniek van het (wedstrijd)schaatsen. Na een warming up van ongeveer 20 minuten (loopschoenen mee!) wordt tot rond 20.15 geskeelerd met diverse trainingsvormen. O.l.v. Henk Veneman.

Dinsdagavond 18.30 : Bostraining

Verzamelen bij parkeerplaats van AV’34 in het Orderbos.

De trainingen zijn gericht op het verder ontwikkelen van lenigheid, coördinatie en stabiliteit en het sprinten en uithoudingsvermogen. Veel oefeningen in de schaatshouding. Onder leiding van John Schaake en Henk Veneman.

Tijdritten op de fiets:

-15 mei
-19 juni
-10 juli
– 4 september

Er zijn 4 tijdritten op de fiets op een parcours nabij de Posbank. We starten deze vrijdagavonden 18.30 uur met inrijden vanaf de Badhuisweg in Laag Soeren.