Zomertraining schaatsen

ZOMERTRAININGSPROGRAMMA 2019 SCHAATSERS

Naast de skeelertrainingen is er ook weer een zomerprogramma voor de schaatsers samengesteld. De trainingen zijn voor alle leden die zich goed willen voorbereiden op een nieuw (wedstrijd) schaatsseizoen. De trainingen starten na een periode van 6 weken (relatieve) rust eind april/begin mei. De trainingen staan onder leiding van Henk Veneman. Igor Pieters heeft aangeboden weer trainingen te willen verzorgen bij DNIJ. Zijn werkrooster is nog niet bekend, maar waar hij kan zal hij aansluiten bij de leiding van de zomertrainingen. John Schaake zal weer meehelpen op de donderdagen.

Vrijdagavond 18.30 vanaf 26 april: Fietstraining

Vertrek vanaf parkeerplaats bij de skeelerbaan.

O.l.v. Henk Veneman, met assistentie van enkele meefietsende ouders. De trainingen bestaan uit extensieve duurritten met daarin extensieve intervals, intensieve intervals en sprintwerk.

Maandagavond 18.30 vanaf 29 april: Skeelertraining op de skeelerbaan.

Skeelertraining gericht op de techniek van het (wedstrijd)schaatsen. Na een warming up van ongeveer 20 minuten (loopschoenen mee!)  wordt tot rond 20.15 geskeelerd met diverse trainingsvormen. O.l.v. Henk Veneman.

Donderdagavond 18.30 vanaf 2 mei: Bostraining

Verzamelen bij parkeerplaats van AV’34 in het Orderbos.

De trainingen zijn gericht op het verder ontwikkelen van lenigheid, coördinatie en stabiliteit en het sprinten en uithoudingsvermogen. Veel oefeningen in de schaatshouding. Onder leiding van John Schaake en Henk Veneman.

Tijdritten op de fiets:

-17 mei
-7 juni
-12 juli
-13 september

Er zijn 4 tijdritten op de fiets op een parcours nabij de Posbank. We starten deze vrijdagavonden 18.30 uur met inrijden vanaf de Badhuisweg in Laag Soeren.