Het bestuur van DNIJ heeft een protocol vastgesteld met betrekking tot VEILIG SPORTKLIMAAT. Onderdeel daarvan is dat voor alle trainers en begeleiders van onze club een verklaring omtrent gedrag (VOG) nodig is. En tevens is er een vertrouwenscontactpersoon beschikbaar.
Dat is Ludwig Brouwer. Hij stelt zich hieronder voor.

BESTE SPORTERS BIJ DNIJ EN OUDERS,

Het bestuur van DNIJ heeft mij benaderd om, in het kader van het beleid van Veilig Sportklimaat, Vertrouwens Contact Persoon (VCP) van bij DNIJ te zijn.

Wat is een vertrouwenscontactpersoon (VCP)?

Een VCP is iemand waar je terecht kun bij ongewenst gedrag van anderen. Hierbij kun je denken aan: pesten, discriminatie, seksuele intimidatie of andere vormen van gedrag waarbij jij als jeugdlid je niet prettig voelt.

Wie ben ik?

Mijn naam is Ludwig Brouwer, vader van Elzemieke Brouwer, die haar schaatscarrière dit seizoen voortzet bij TJAS in Groningen. Ik werk als advocaat te Apeldoorn. Ik kan zelf niet schaatsen of skeeleren, maar ik vind het een prachtige sport om naar te kijken.

Wat kan ik voor je doen als VCP-er? 

Mijn eerste taak is zo goed mogelijk naar je te luisteren. Eventueel samen met je ouders. Ik weet wat de mogelijkheden zijn om jou hulp te kunnen bieden of om hulp te kunnen krijgen. Verder kan ik gevraagd of ongevraagd het jeugdbestuur informatie en advies geven over hoe jij als jeugdrenner in een zo veilig mogelijke omgeving je sport kan uitoefenen.

Alles wat tussen jou en mij besproken wordt, is vertrouwelijk en wordt anoniem met anderen besproken. Alleen als het echt nodig is wordt jouw naam genoemd.

Wanneer kom je naar mij toe? 

Als jij je, om wat voor reden dan ook, niet veilig voelt rondom het sporten. Dit geld voor trainingen en wedstrijden, of  bij andere activiteiten binnen DNIJ.

Als je vragen hebt over dingen die je hebt gehoord of gezien, waarvan jij denkt dat dit niet oké is. Dus waar jij je niet prettig bij voelt.
Mochten er privé problemen zijn, waar je met iemand over wil praten, is deze mogelijkheid er ook.

Wie mag mij benaderen? 

In eerste instantie ben ik er voor de sporters binnen DNIJ. Maar zeker ook voor jouw ouders, trainers, begeleiders, vrijwilligers, supporters binnen DNIJ.

Mail: bjhludwigbrouwer@gmail.com
Telefoon: 06-28572729