BESTE SPORTERS BIJ DNIJ EN OUDERS,

Het bestuur van DNIJ heeft  ons benaderd om, in het kader van het beleid van Veilig Sportklimaat, Vertrouwens Contact Persoon (VCP) bij DNIJ te zijn.

Wat is een vertrouwenscontactpersoon (VCP)?

Een VCP is iemand waar je terecht kunt bij ongewenst gedrag van anderen. Hierbij kun je denken aan: pesten, discriminatie, seksuele intimidatie of andere vormen van gedrag waarbij jij als (jeugd)lid je niet prettig voelt.

Het bestuur vindt het belangrijk dat er een keuze kan worden gemaakt tussen een mannelijke en vrouwelijke contactpersoon.

Wie zijn wij ? 

Mijn naam is Ludwig Brouwer, vader van Elzemieke Brouwer, die haar schaatscarrière dit seizoen voortzet bij TJAS in Groningen. Ik werk als advocaat te Apeldoorn. Ik kan zelf niet schaatsen of skeeleren, maar ik vind het een prachtige sport om naar te kijken. 

Mijn naam is Dineke Brouwer, zus van Ludwig. 

Ik heb geen bijzondere band met de schaatssport behalve dat ik in tegenstelling tot Ludwig  wel  kan schaatsen.

Wat kunnen wij voor je doen als VCP-er? 

Onze eerste taak is zo goed mogelijk naar je te luisteren. Eventueel samen met je ouders. Wij weten wat de mogelijkheden zijn om jou hulp te kunnen bieden of om hulp te kunnen krijgen. Verder kunnen wij  gevraagd of ongevraagd het bestuur informatie en advies geven over hoe jij als sporter in een zo veilig mogelijke omgeving je sport kan uitoefenen.

Alles wat tussen jou en  de vertrouwenspersoon besproken wordt, is vertrouwelijk en wordt anoniem met anderen besproken. Alleen als het echt nodig is wordt jouw naam genoemd.

Wanneer kom je naar  ons  toe? 

Als jij je, om wat voor reden dan ook, niet veilig voelt rondom het sporten. Dit geldt voor trainingen en wedstrijden, of  bij andere activiteiten binnen DNIJ.

Als je vragen hebt over dingen die je hebt gehoord of gezien, waarvan jij denkt dat dit niet oké is. Dus waar jij je niet prettig bij voelt.

Mochten er privé problemen zijn, waar je met iemand over wil praten, is deze mogelijkheid er ook.

Wie mag ons benaderen ?

In eerste instantie zijn wij  er voor de sporters binnen DNIJ. Maar zeker ook voor jouw ouders, trainers, begeleiders, vrijwilligers, supporters binnen DNIJ.

Dineke Brouwer
dinbrouwer@gmail.com
Telefoon: 06-31682717

Ludwig Brouwer
bjhludwigbrouwer@gmail.com
Telefoon: 06-28572729