Algemene informatie

DNIJ verzorgt zomertrainingen voor het inline kunstschaatsen op onze skeelerbaan van april t/m september. Om daar aan mee te kunnen doen moet men lid worden van DNIJ (dit geldt ook voor DIJC leden). De organisatie van kunstschaatsen op het ijs (oktober t/m maart) wordt verzorgd door de Deventer IJsclub (DIJC). Wanneer men daar aan mee wil doen dient men ook lid te worden van DIJC. De KNSB wedstrijdlicentie blijft wel geldig, ook al wordt de organisatie van de wintertrainingen en wedstrijden kunstschaatsen door DIJC verzorgd.

(Inline) Kunstschaatsen

Het nieuwe seizoen op onze skeelerbaan aan de Voorwaarts loopt van dinsdag 9 april 2024 tot en met vrijdag 27 september 2024.

Adres skeelerbaan: De Voorwaarts 440, Apeldoorn

AvondTijdVoor wieTrainer
Dinsdag18:30 – 20:15WedstrijdgroepenTjin Li, Caroline, Jade
Donderdag18:15 – 20:15Alleen westrijdgroepEllen, Estella en Tjin Li
Vrijdag18:30 – 19:30
19:45 – 20:45*
Recreanten t/m 12 jaar & wedstrijd starters
Recreanten 13+ & Volwassenen
*wedstrijdleden kunnen vrij trainen
Lisanne, Tjin Li, assistent-trainers

Belangrijke data:

– dinsdag 9 april start lessen
– 29 april t/m 5 mei: Geen training i.v.m. meivakantie
– donderdag 9 mei Hemelvaartsdag: geen training
– 15 juli t/m 25 augustus geen training; skeelerbaan wel geopend volgens zomerrooster
– vrijdag 14 september Clubwedstrijd
– vrijdag 27 september laatste les

Trainers:

Tjin Li Wang
Caroline Wolderling (tevens bestuurslid)
Lisanne van Laar
Ellen van Vliet

Trainers in opleiding: Estella Driessens, Jade van Dulmen

Wat neem je mee naar de training:

De training start met een warming-up. Hiervoor is nodig: gymschoenen, springtouw, spinner, elastiek (weerstandsband). Bij het skeeleren is een HELM verplicht! Polsbescherming wordt sterk aangeraden, knie- of elleboogbescherming is optioneel. Lang haar graag in een staart doen.
N.B. bij warm weer is het verstandig om een bidon met water mee te nemen. Bij slecht weer wordt er een droogtraining gegeven of wordt de training afgelast via de app-groepen (rond 17.00 uur).

Schaatspaspoort

De inline- & schaatsvaardigheden worden tijdens de trainingen bijgehouden. Aan het einde van elk seizoen worden de paspoorten uitgedeeld. 

Talentenbeker & Aanmoedigingsprijs:

Ook bij het kunstschaatsen rijkt DNIJ ieder seizoen een talentenbeker en aanmoedigingsprijs uit. Hiervoor wordt gekeken naar inzet, vooruitgang en prestaties bij zowel het inline kunstrijden als show- & kürwedstrijden op het ijs.

Contact:

  • Voor vragen kun je mailen naar kunstrijden@dnij.nl
  • Lid worden? Download het aanmeldformulier op onze contact pagina en mail het naar secretaris@dnij.nl . Men blijft lid tot wederopzegging.
  • Contributie: informatie over de contributie is ook te vinden op de contact pagina.
    N.B. voor zaaltrainingen / zaalactiviteiten worden extra kosten in rekening gebracht naast de contributie i.v.m. de kosten van de zaalhuur.
  • Een proefles kun je aanvragen via: kunstrijden@dnij.nl
    Proeflessen worden uitsluitend op de vrijdag tijdens de recreanturen gegeven.

Huur inline-kunstschaatsen.

Voor de meeste leden die inline kunstschaatsen willen huren, staan geschikte schaatsen klaar. Vanaf maat 38 is het beperkt mogelijk om te huren.
Met de huurschaatsen is het niet toegestaan om op straat op of in de tuin te gaan inline-kunstschaatsen. Heeft u interesse, neem dan contact op met Tjin Li Wang via Mail Tjin-Li – tel.nr. 06-20987033

Hier alvast wat goede off-ice oefeningen: