PR’s en een baanrecord voor DNIJers!

Record DNIJ-ers tijdens het inrijden op de clubkampioenschappenHet einde van het seizoen is nabij maar er wordt door de DNIJ wedstrijdrijders nog volop gereden. En dat doen ze goed!

Zo reed Richard Uenk tijdens de Nationale talentendag Utrecht al een PR op de 500 meter maar deed hij dat zondagavond nog eens dunnetjes over. Hij scherpte 2 x zijn PR aan tot een uiteindelijke tijd van 44.61! Er werden vervolgens het hele weekend door DNIJ ers heel veel PR’s aangescherpt.

Op de eerste avond haalde Talita Hartskamp als C junior maar liefst 10 sec (!) van haar PR op de 1000 meter af naar een tijd van 1.45.86 .

Sabien Wijsman reed bij de A-pupillen op haar eerste 1500 meter naar een baanrecord; 2.25.18!

Zondag werden er opnieuw door DNIJ-ers op de Deventer ijsbaan recordpogingen gedaan. Iris, Evert, Sharon, Claudia, Jethel, Peter en Lisa haalden allen PR’s.

Vanaf vrijdag waren de Nederlands afstand kampioenschappen junioren in Utrecht.

Een aangelegenheid voor 3 DNIJ ers uit de selectie Overijssel: Tom Buitenhuis, Igor Pieters en Arvin Wijsman. Naast de 3 selectieleden had DNIJ-er Sander Bolink zich ook weten te plaatsen voor de 5 km op het NK. Sander werd met een tijd van 7.11.57 10e op deze afstand bij de neo-senioren.

Arvin kreeg voor het eerst van zijn leven te maken met de beruchte Dr Bibberregel. Hij werd gediskwalificeerd op de 3000 meter terwijl hij een prachtige 2e plek had behaald. Hij nam de volgende dag revanche op de 1500 meter met een PR van 1.54.03. en behaalde daarmee de bronzen plak.

Ook Holger Peters, een van onze Masters deed afgelopen week goede zaken. In Thialf reed hij tijdens de wedstrijden van het schaatscircuit twee PR’s. De 500m ging in 44,55 sec en de 1500 meter in 2.10.40.

En dit is nog maar het begin van een week met vele recordpogingen. Allen van harte gefeliciteerd en voor de komende week heel veel SUCCES!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *