Veel DNIJ-ers in de weer om te plaatsen voor NK’s

KNSB Logo_originalIn de schaduw van ‘de grote mannen en de grote vrouwen’ op schaatsgebied organiseert de schaatsbond KNSB Nederlandse Kampioenschappen voor diverse leeftijdscategorieën. Dat DNIJ op dit moment bulkt van veel schaatstalent mag blijken uit de grote hoeveelheid schaatsers die betrokken zijn bij de selectieprocedures of al geplaatst zijn.

21/22 januari landelijke selectiewedstrijd NK junioren A, B en C. In deze juniorengroep heeft Arvin Wijsman zich als Jong Oranjelid al geplaatst voor het nationale kampioenschap jun A. De DNIJ-leden van de Overijsselse selectie Igor Pieters en Tom Buitenhuis, hebben zich op basis van prestaties tot nu toe verzekerd van een startbewijs voor de landelijke selectiewedstrijd in Eindhoven. In Utrecht komen de junioren C aan de start voor hun landelijke selectiewedstrijd. Hier starten van DNIJ Sabien Wijsman en Sanne in ’t Hof. Een andere gegadigde, Iris Willemsen, ligt helaas uit de race nu ze is geveld door de ziekte van Pfeiffer. Bij de junioren C jongens staat Peter Toorneman als reserve op de lijst voor deze landelijke selectiewedstrijd. Knap omdat het alledrie 1e jaars C junioren zijn.

28 januari Officies Nederlands Pupillenkampioenschap in Groningen: Hier staan maar liefst 5 DNIJ-ers op de deelnemerslijst. Bij de pupillen C jongens: Arno Tellegen. Bij de pupillen B meisjes: Babette Buitenhuis. Bij de pu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *