Laatste schaatsweek: Volop deelname DNIJ wedstrijden in Deventer

De laatste week van het schaatsseizoen is daar. Gebruikelijk zijn er op de Scheg in Deventer dan geen trainingen meer, maar ‘record-wedstrijden’. En persoonlijke records werden er gereden door veel DNIJ-ers. Nieuw is dat er dit jaar ook een extra marathonwedstrijd is.

Dinsdag: Marathon Dirk van Zoest beste DNIJ-er
Voor het eerst dit jaar was er in de recordwedstrijdenweek dus nu ook een marathon. In het peloton was een behoorlijke blauwe DNIJ-trein van maar liefst 7 DNIJ-ers. 5 Daarvan haalden zonder achterstand op het peloton de finale in deze wdestrijd van 50 Ronden. Er waren 4 koplopers. Daarbij geen DNIJ-er. Aanvankelijk hoorde ook Marc den Besten bij de koplopers, maar de vorm is wat minder de laatste weken en hij moest ze laten gaan. Dirk van Zoest won wel de sprint van het peloton en werd vijfde. De uitslagen van de andere DNIJ-ers die finishten: