Persoonlijke records voor DNIJ-jeugd bij THIALF JEUGDWEDSTRIJD in Heerenveen.

De Thialf jeugdwedstrijd is een van de oudste schaatsklassiekers in Nederland. Op oudejaarsdag  werd voor de 24ste keer de Koninklijke Thialf Jeugdwedstrijd  georganiseerd. Honderzestig B- en C-junioren (13-16 jaar) streden op de afstanden 500 en 1.000 meter tegen elkaar op de 400 meter baan van Thialf. De deelnemers vertegenwoordigen veertig ijsverenigingen uit het hele land.

De Koninklijke Thialf Jeugdwedstrijd is een van de oudste klassiekers op de vaderlandse schaatskalender. De  wedstrijd wordt in feite al zo lang verreden als de kunstijsbaan in Heerenveen bestaat. In de loop van de jaren zijn voor het toernooi verschillende namen gebruikt waarbij veelal de toenmalige sponsor naar voren kwam: Nationale Jeugddag, Gouden Gids Jeugdbokaal, Hafkamps Jeugdbokaal, Menno Sappé Bokaal. De laatste 23 jaar bestaat de wedstrijd onder de huidige naam en tekenen de beide Heerenveense ijsverenigingen voor de organisatie.
De Koninklijke Thialf Jeugdwedstrijd heeft zo langzamerhand een scala aan winnaars opgeleverd die later zijn doorgestroomd naar de nationale en internationale top. Een kleine selectie uit de afgelopen decennia maakt dat duidelijk: Gerard van Velde, Annemarie Thomas, Ids Postma, Marianne Timmer, Jan Bos, Wieteke Cramer, Stefan Groothuis, Annette Gerritsen en Marrit Leenstra hebben allen deze Heerenveense jeugdprijs in hun prijzenkast staan.
DNIJ was met de sterkste meisjes en jongens junioren C en B vertegenwoordigd op het jeugdtoernooi in Thialf. Amarins van den Eijkel, Richard Uenk, Lisa van Eek en Maikel Bos vertegenwoordigden DNIJ. Amarins reeds 2 persoonlijke records en Maikel scherpte z’n beste 500 meter tijd aan naar 41.34

complete uitslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *