Prima prestaties pupillen DNIJ in Deventer

Pupillenwedstrijd Deventer 22 januari 2011Afgelopen zaterdag 22 januari vonden op ijsbaan ‘De Scheg’ wedstrijden plaats voor pupillen. DNIJ was bij deze wedstrijden goed vertegenwoordigd met in totaal 14 DNIJ-pupillen, variërend van F-pupillen van 7 jaar tot A-pupillen van 13 jaar. Deze DNIJ-deelnemers waren Lot Groen, Quinty Vos, Demi Bartelds, Angèle Degens, Lieselot Vriezekolk, Daphne v.d. Kraats, Jethel Bos, Channah Jonker, Peter Toorneman, Sabien Wijsman, Sharon Snijder, Claudia Nieuwenhuis, Max Groen en Evert Scholten.

Gereden werden de afstanden 100m, 300m, 500m, 700m en 1000m. Afhankelijk van leeftijd, eerdere prestaties en persoonlijke voorkeur reed iedere deelnemer 2 afstanden. De DNIJ-pupillen werden begeleid door Henk Veneman (trainer) en ook stond er weer een ouder (Roelof Groen) op het ijs de DNIJ-pupillen te helpen bij het tijdig melden voor de start.

Door het vochtige weer was het ijs in Deventer niet heel snel. Toch slaagden de DNIJ-rijders en rijdsters er in om in totaal maarliefst 11 Persoonlijke Records (PR’s) te verbeteren. Een hele knappe prestatie!

V.l.n.r. Quinty, Daphne en Lot op de baan in Deventer   Zo viel de prestatie van Quinty Vos op. Het was voor de eerste keer dat zij meedeed aan een schaatswedstrijd, zij reed twee keer een 100m. De eerste keer raffelde ze deze 100m af in 21,80 seconden, natuurlijk een PR (een kadootje dat je altijd krijgt als je voor de eerste keer een nieuwe afstand rijdt). De tweede keer kwam ze al na 19,29 seconden over de streep, dus een tweede PR met een verbetering van ruim anderhalve seconde! Ook Angèle Degens en Lieselot Vriezekolk scherpten op beide afstanden die ze reden (100m en 300m) hun PR aan.

De jongens en meiden van DNIJ trainen de komende weken door en kijken al weer uit naar de volgende wedstrijden. Zo wordt op zaterdag 29 januari in Enschede het Gewestelijk kampioenschap pupillen meisjes gereden en op zaterdag 12 februari in Deventer het Gewestelijk kampioenschap pupillen jongens.

Ben je ook DNIJ-pupil en heb je nog geen wedstijden gereden? Rijd dan ook eens een wedstrijdje mee, wedstrijden rijden is leuk! Het gaat er niet om of je de snelste ten opzichte van andere kinderen bent, bij de wedstrijden kijk je vooral naar je eigen tijden en geeft het een ‘kick’ als je je tijd van de vorige keren kunt verbeteren (met een PR). Als je vragen hebt over het rijden van wedstrijden neem dan contact op met je DNIJ-trainer.

Meer foto’s kijk dan hier. De gehele uitslag bekijken kan ook. Klik dan hier om de PDF te openen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *