Rene de Besten 3e Gewestelijk Kampioenschap Marathon

Rene den Besten heeft vanavond een podiumplaats behaald in het Gelders kampioenschap Marathon. In  het Gewestelijk Kampioenschap wordt gestreden om zowel de Gelderse als de Overijsselse marathontitel. Ik de C2/3 categorie streden ook de DNIJ-ers Peter Trip, Dirk  van Zoest en Frank Mennink om de titel. Frank reed sinds meer dan een weer een schaatsmarathon. Hij was schaatsen niet verleerd en reed keurig mee in de wedstrijd.
Bij de A,B en C1 rijders stonden Marc den Besten en Bart Hakstege aan de start. Marc kwam in de snelle koers ten val en kon helaas net niet weer aansluiten bij het peloton. Bart Hakstege moest na drie kwart van de wedstrijd ook moegestreden het peloton laten gaan.
Bij de gecombineerde wedstrijd van masters 1 en 2 kwamen er geen DNIJ ers op het podium. Holger Peters ging nog het langst mee in het peloton tot 15 rondjes voor hete eind. Met rondjes van 33 en 34 was het een snelle koers, waar Feddy de Graaf en Henk Veneman het peloton al eerder moesten laten gaan.