Bruggetje uit Bartlehiem geariveerd

Aankomst bruggetje van BartlehiemDe voorbereidingen voor de DNIJ skeelerelfstedentocht en de eerste officiele skeelerwedstrijd op de skeelerbaan op vrijdag 17 juni in Apeldoorn zijn in volle gang!
Vanmorgen in alle vroegte stond het groot en zwaar transport klaar om te vertrekken uit het hoge Noorden.
Politie voor en achter het transport, om alles te beveiligen. Onder viaducten en op rotondes moest … er langzaam gereden worden.

Het bruggetje uit Bartlehiem was onder weg naar Apeldoorn. Het is op vrijdag 17 juni aanstaande onder andere het decor van de Elfstedentocht die DNIJ voor haar jeugdleden gaan organiseren.
DNIJ elfstedenkruisjeUw verslaggever reed al een eindje vooruit om al vast het eigen kruisje van DNIJ op te halen in Twello bij de firma Veldwijk.
Hij was de eerste die het unieke kruisje mocht vasthouden en op de foto mocht zetten. Geweldig wat een mooi aandenken wordt dit, deze zomer, maar ook voor de winter als er weer een tocht door DNIJ wordt georganiseerd, maar dan op de schaats.

Nieuwsgierig rij ik snel naar Apeldoorn, waar het transport zojuist is aangekomen.
“Gelukt”, zegt onze chauffeur, Gert die ook de maker is van geweldige bruggetjes.
“Hij is nog heel ook” en kijkt te vrede, naar het bouwwerk.

Plaatsen bruggetje van BartlehiemMet een paar hijskranen wordt de brug op zijn plaats getild, waarna natuurlijk de voorzitter als eerste over de brug loopt, daarbij denkende:
“Als er één schaap over de brug is volgen er meer”.
Alles zit stevig in elkaar, volgens Jeroen en Gert.
Dus het feest op 17 juni, 17.15 uur kan beginnen.

Tom Leeneman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *