DNIJ-leden weten ook raad met het water dat niet bevroren is!

Bij het lezen het “kopje” hierboven, hoor ik jullie al denken…….!
Ja, DNIJ heeft twee leden die mee doen aan het WK-zeilen in Bruinisse voor deelnemers in de strijd bij de jeugd in de leeftijd van 12 tot 17 jaar oud.


Jip en Max Groen doen in de RS Feva klasse mee.
Het is een jeugdboot van 3,50 meter lang die gevaren wordt met een 2 persoon bemanning.
Tot en met 28 juli as. zullen zijn op de Grevelingen, met nog 13 andere landen strijden om de officiële wereldtitels.
Helaas begon het WK voor Max en Jip teleurstellend. Zondag en maandag werden er kwalificatiewedstrijden gevaren. De in totaal 160 boten varen dan voor verdere deelname in de golden fleet, silver fleet of bronze fleet. Zondag was het windkracht 6/7 en nadat de start eerst uitgesteld werd werd toch besloten om te starten. Max en Jip zijn nog wel naar de start gezeild, maar omdat zij een licht team zijn kon Max de boot niet houden. Uiteindelijk heeft Max de enig juiste beslissing genomen door terug te keren. Op zich geen schande want op dat moment waren er ruim 40 boten die ook besloten hadden niet te starten. Gevolg was wel dat kwalificatie voor de silver of gold fleet niet meer mogelijk was. Gisteren hebben Max en Jip wel goed kunnen varen en konden ze goed mee in het veld. Vanaf vandaag starten ze in de bronze fleet en gaan ze proberen daar zo hoog mogelijk te eindigen.

Van de zeilschool waar Max en Jip zeilen doen er 2 teams mee. Meer informatie kun je vinden op www.derandmerenracing.nl. De officiële site met onder andere de uitslagen is www.rsfeva.org/worlds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *