update Gerrit te Winkel

Dag allemaal, In het weekend heb ik Gerrit weer even gesproken. Het was nu de eerste week dat hij niet in ‘Het Roessingh’ was. Het revalidatieproces gaat nu verder in Zutphen. Dat moest allemaal nog een beetje op gang komen volgens Gerrit. Het gaat nog steeds langzaam vooruit.Er was ook een gesprek geweest met de neurochirurg en duidelijk is dat Gerrit eind november/begin december geopereerd gaat worden aan de vernauwing die er is in z’n nekwervels. Na die operatie is er haast geen risico meer dat bij een eventuele val weer zo’n uitval plaats gaat vinden als nu. De operatie vraagt zo’n 6 weken hersteltijd. Gerrit heeft vertrouwen in die operatie.Een en ander houdt wel in dat we Gerrit de komende winter in het trainerscorps zullen moeten missen helaas. Hartelijke groet vanHenk

Even weer een berichtje over Gerrit. Gerrit was dit weekend thuis en ik had afgesproken hem even te bezoeken. Nou toen ik er kwam wist ik niet wat ik zag… Gerrit liep zelf weer door de kamer zonder hulpmiddelen en kon ook zelf z’n kopje koffie weer drinken. Het is dus behoorlijk vooruitgegaan.Gerrit verwacht zelf nog zo’n 4 weken met verdere revalidatie in Het Roessingh in Enschede bezig te zijn. Z’n linkerknie is nu even nog niet helemaal goed aangestuurd als hij op de trainer zit. Daar wordt van de week naar gekeken. Bezoek in Enschede door de week is ook nog steeds welkom. Graag even melden bij mij als je wil gaan. Dan breng ik je in contact met Jeanette. Van DNIJ kwamen ook Holger en Annette even bij Gerrit  langs vandaag.Het was goed Gerrit er weer zo monter bij te zien zitten. Tot morgen op de skeelertraining voor wie daar is en anders to gauw en hartelijke groet van Henk

 

Dag allemaal, Jeanette mailde me vandaag het volgende over Gerrit: EERSTE DAG VAN GERRIT IN HET ROESSINGHVandaag de reis naar Enschede ondernomen met Gert. Hij deelt zijn kamer met een jonge dame van  zo’n 35 jaar. Dat is natuurlijk prettiger dan alleen. Gesprek gehad met revalidatie arts [i.o.] en na nog wat gesprekken morgen zal er een plan van aanpak worden gemaakt. Hij heeft er “zin” in.Gert vond het erg leuk dat er al wat kaarten voor hem waren. Iedereen denkt aan hem en spreekt hem moed en vertrouwen in. Dat doet hem [en mij] veel goed. Het postadres is:

Het Roessingh, centrum voor revalidatie

t.a.v. Gerrit te Winkel
Verpleegafdeling 1
Postbus 310
7500 AH Enschede
De bezoektijden zijn:
maandag t/m vrijdag 19.00 – 21.00 uur  zaterdag en zondag doorlopend van 10.30 – 21.00 uurVoor bezoek graag even tevoren contact opnemen (via Henk).

Jeanette mailde me vandaag het volgende over Gerrit: Ondanks dat het een druk weekend was heeft Gert goede vorderingen gemaakt. Hij heeft nu zoveel gevoel in zijn handen dat hij met een rollator mag lopen. Dit is natuurlijk veel prettiger dan in dat looprek!! De uitslag van de MRI-scan gaf eigenlijk geen nieuws. Er zit een kneuzing tussen de tweede en derde wervel, juist op de plek waar ook de vernauwing in zijn nek zit. Met de neuro-chirurg in Enschede zal bekeken worden of er na de revalidatie toch nog een operatie zal volgen. Daar dit een riskante operatie is zullen we goed moeten overwegen wat te doen. Hartelijke groet van Henk

Dag allemaal, Vanmiddag was ik bij Gerrit op bezoek in het ziekenhuis. Ook de fam Groen was op bezoek. Gerrit zat er goed en rustig bij in een stoel en was honderduit aan het praten. Ondertussen de Touretappe volgend.Nog steeds geldt: Iedere dag gaat het een stapje voorwaarts. Wat goed nieuws is, is dat 3 neurologen aangeven dat Gerrit deze winter zeker weer op het ijs zal kunnen staan. Dat is een mooie verwachting voor de toekomst.Gerrit gaat dinsdagmorgen dus naar revalidatiecentrum Het Roessingh. Daar zullen ze proberen van de kleine stapjes voorwaarts van iedere dag er grotere stappen voorwaarts van te maken. Namens ons allemaal stuur ik een kaart opdat die er daar al is als Gerrit daar komt. Maar de wand mag natuurlijk ook nog voller.

Het adres:

Gerrit te Winkel
Het Roessingh
Roessinghsbleekweg 33
7522 AH Enschede.

28.06.2011Vanmorgen met mooie “bak” even ( 5 min) bij Gerrit geweest. Van iedereen de groeten gedaan. Kon alles goed onder woorden brengen. Zit nog wel in rolstoel, kan armen en benen zeer moeilijk bewegen, maar de neuroloog, denkt dat het weer helemaal goed komt.Is nu in afwachting van een plaats in een revalidatiecentrum in Enschede. Ga het ziekenhuis uit, terug naar Apeldoorn. Ben stil……… en denk……….?Voor zover ik Gerrit ken, komt het zeker weer goed, maar het zal zijn tijd nodig hebben. Dus zeg ik: “Pluk iedere dag”.

27.06.2011Vanmiddag Henk bij Gert geweest. Hij zit in een rolstoel zodat hij zichzelf een beetje kan verplaatsen. Het eten van een boterham doet hij op wilskracht zelf. Het lukt niet met een vork, maar met zijn linkerhand krijgt hij zo goed en zo kwaad als het gaat de stukjes in zijn mond. Zo ook de appel vanmiddag. Ik heb de neiging hem te helpen maar begrijp heel goed dat hij het zelf wil doen. Het kost hem veel tijd en energie, maar hij doet het maar weer!!!Als hij op de rand van het bed zit met zijn voeten op de grond,kan hij met behulp van de verpleging gaan staan en heel voorzichtig wat kleine pasjes zetten. Er zit dus wat verbetering in.Hij vroeg vandaag ook naar jullie en gaf aan een bezoekje zeer te waarderen. Ook de kinderen wil hij nu graag ontvangen. Hij heeft erg met ze te doen en hoopt dat ze geen angst hebben weer op de fiets te gaan.Na een moeilijk weekend zetten we met elkaar de schouders eronder om Gert zo snel mogelijk weer de “oude” te laten worden.

26.06.2011 Jeanette had net ingesproken op mijn antwoordapparaat:Gelukkig gaat het iets vooruit. Gerrit kan nu al wel alleen staan. Een paar seconden. Het praten gaat nu ook iets beter. Met hele kleine stapjes gaat het iets vooruit, zei Jeanette.Jeanette gaf aan dat Gerrit waarschijnlijk erg blij zal zijn met kaartjes, briefjes enz…Het adres:Gerrit te WinkelGelre Ziekenhuis Zutphen Afd Neurologie kamer 466 Ooyerhoekseweg 8 7207 BA Zutphen

26.06.2011 Jeanette ( de vrouw van Gerrit) heeft net gebeld met minder goed nieuws over Gerrit. Gerrit kan nog steeds de armen niet goed gebruiken. Hij kan bijvoorbeeld nog geen stukje brood naar z’n mond brengen. Ook kan Gerrit niet alleen staan. Het is dus toch ernstiger dan we allemaal hoopten. Gerrit is volgens Jeanette ook erg geëmotioneerd dat dit is gebeurd en dat iets waar hij zich ook op verheugde zo is afgelopen. Ook voor de jongens en meiden uit de trainingsgroep.Gerrit wil voorlopig alleen maar even bezoek van familie. Jeanette zal Henk op de hoogte houden en geeft het dan weer door. Laten we met z’n allen duimen voor goed en snel herstel.

26.06.2011 Vanmiddag Henk bij Gert geweest. Hij zit in een rolstoel zodat hij zichzelf een beetje kan verplaatsen. Het eten van een boterham doet hij op wilskracht zelf. Het lukt niet met een vork, maar met zijn linkerhand krijgt hij zo goed en zo kwaad als het gaat de stukjes in zijn mond. Zo ook de appel vanmiddag. Ik heb de neiging hem te helpen maar begrijp heel goed dat hij het zelf wil doen. Het kost hem veel tijd en energie, maar hij doet het maar weer!!!

Als hij op de rand van het bed zit met zijn voeten op de grond,kan hij met behulp van de verpleging gaan staan en heel voorzichtig wat kleine pasjes zetten. Er zit dus wat verbetering in.
Hij vroeg vandaag ook naar jullie en gaf aan een bezoekje zeer te waarderen. Ook de kinderen wil hij nu graag ontvangen. Hij heeft erg met ze te doen en hoopt dat ze geen angst hebben weer op de fiets te gaan.
Na een moeilijk weekend zetten we met elkaar de schouders eronder om Gert zo snel mogelijk weer de “oude” te laten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *