Nieuwe schaatsseizoen van start

Nieuwe Scheg tijdens openingsmarathon op 8 oktober 2011Beste schaatsers,
Voor enkele onder jullie met een baankaart in Enschede is het schaatstrainingsseizoen al gestart maar voor de meeste begint deze de komende week. Lees daarom onderstaande zaken allemaal even goed door.

Baankaarten via De Scheg
Inmiddels is er veel werk verzet om alles rond te krijgen en er gaan ook een paar dingen veranderen. De baankaarten voor Deventer worden dit jaar als proef niet meer uitgereikt via de KNSB door DNIJ maar …rechtstreeks door de ijsbaan de Scheg. Iedereen die een baankaart Deventer heeft aangevraagd kan zich dan ook gewoon melden bij kassa van de ijsbaan op zijn vaste trainingsavond(en). Herman en Ruud hebben dit jaar ook weer de overzichten van de trainingsgroepen gemaakt. In welke trainingsgroep je bent ingedeeld heb je van het weekend dus al even kunnen bekijken.

Samenwerking DSO en Lochem
Wat ook veranderd is dat we dit jaar ook bij het schaatsen gaan samenwerken met DSO en Lochem. Naast de gezamenlijke skeelertrainingen deze zomer op de maandagavond starten we nu ook met gezamenlijke schaatstrainingen in Deventer en Enschede. Zo trainen er nu pupillen van DNIJ op de woensdag mee met DSO en trainen er op de maandag pupillen van DSO mee bij DNIJ. Ook is er een gezamenlijk coachschema opgesteld. Het kan dus zijn dat er dit jaar tijdens jou wedstrijd niet een coach van DNIJ langs de lijn staat maar een coach van DSO of Lochem die jou je aanwijzingen zal geven!

Senioren en Masterstrainingen op dinsdag
Op de dinsdagavond zijn wij nog op zoek naar een trainer voor de grote groep met recreanten en (marathon)wedstrijdrijders bij de senioren en masters. Door het vertrek van Helmuth en Bas en de gezondheidsproblemen bij Gerrit hebben we deze groep nog niet kunnen invullen. Wel hebben we door de samenwerking de afspraak met Lochem gemaakt dat we op de eerste avond even kijken of en hoe we met elkaar samen kunnen trainen. Lochem heeft op dinsdag een groep met recreanten (trainer Hans Woelders) en een groep met Marathon rijders (Jan Visschers) op de baan. Daarnaast wil Henk vanaf de zijlijn eventueel ook nog een groepje onder zijn hoede nemen (naast de junioren die hij dan al training geeft) zolang de extra trainer op deze avond voor de rijders van DNIJ en Lochem nog niet is gevonden. Het streven is dus 3 trainers op de dinsdag voor de senioren en Masters van DNIJ en Lochem. Op deze manier kunnen we op 3 trainingsniveaus training gaan geven.

Pupillentrainingen en wedstrijden
Bij de eerste pupillentrainingen op de binnenbaan willen we vragen aan de ouders om ook even mee te lopen naar de trainer tijdens de eerste training. Er kan dan even kennisgemaakt worden en wat afspraken met de trainers worden gemaakt. Ook dit seizoen worden er weer een aantal wedstrijden georganiseerd voor de pupillen in Deventer. De deelname hieraan kost geen geld, dit zit bij de baankaart inbegrepen! Het is altijd erg leuk om mee te doen aan deze pupillenwedstrjden. Op de website kun je een uitgebreide handleiding vinden hoe je als ouders de pupillen kunt aanmelden voor deze wedstrijden.

Voor zover alle informatie die nodig is om er weer een geweldig schaatsseizoen van te maken. En zet alvast even zaterdagavond 26 november in je agenda. Al je trainingsinspanningen van de eerste weken op het ijs kun je dan namelijk delen met je clubgenoten tijdens het clubkampioenschap op de nieuwe overdekte ijsbaan de scheg in Deventer!!!
Wij wensen jullie een goed en succesvol schaatsseizoen 2011-2012,
De Schaatstrainersgroep!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *