DNIJ-ers in de Flevobokaal schaatsmarathon

Op de 5 km kunstijsbaan in de polder bij Biddinghuizen wordt een schaatsmarathoncompetitie om de FLevobokaal verreden. Dinsdagavond was de tweede wedstrijd voor de C1 rijders en de masters2.
Bij de C1 rijders waren Pieter van Kruistum en Adriaan Janssen aan de start namens DNIJ. Pieter maakte in het begin de koers meteen hard. Na alle krachtsinspanningen van de beide marathons in het afgelopen weekeinde bleek dat wat teveel van het goede. De benen blokkeerden volledig na 4 ronden. Het was een harde wedstrijd. Het C1-peloton viel in groepen uiteen. Adriaan Janssen zat in de tweede groep en haalde een mooie 16e plaats.

Bij de masters2 waren 3 DNIJ-ers aan de start. In de slotfase ontsnapten twee rijders en het peloton, met daarin nog alle 3 DNIJ-ers, kon spurten vanaf de 3e plaats. Wil Borsboom werd 11e in de einduitslag, Henk Veneman 14e en Holger Peters 21e.
Uitslagen en tussenklassementen kunnen verderop in de week bekeken worden op de website www.stgdronten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *