Nieuws over Gerrit te Winkel

Gerrit tijdens schaatstraining in Deventer— UPDATE BERICHT 14-dec —
Vandaag kregen we van Gerrit het bericht dat de operatie afgelopen maandag goed is verlopen! Ze hebben een blokje aangebracht tussen de derde en vierde wervel en deze wervels vastgezet
Aan de lager gelegen wervels mankeert ook nog wel iets maar daar is niets aan gedaan. Daarom moet Gerrit nog 6 weken een kraag gaan dragen zodat hier ook nog wat herstel op kan treden. Gerrit geeft zelf aan dat hij in ieder geval zijn hoofd al beter kan bewegen en dat hij minder last van slaapgevoel in de handen als hij ligt. Ook vertelde hij dat hij het idee heeft dat de warmte koude beleving op zijn lijf ook iets beter is!
— EINDE UPDATE —

Lees het bericht van 6 december hierna
Bij een trainingsfietstocht in DNIJ-verband met de junioren/pupillen aan het begin van een trainingsweekend eind juni raakte trainer Gerrit te Winkel betrokken bij een valpartij. De valpartij gaf een klap in de nekwervels, waardoor Gerrit bewegingsverlies had. Daar moest hij van revalideren in het Roessink in Enschede en daarna thuis. Gerrit had vaker last van de wervels sinds een val vanaf een duikplank en een val bij het skiƫn. Door de deskundigen werd geconstateerd dat daardoor bij een mogelijk nieuwe val er opnieuw groter risico zou zijn. Daarom zou er geopereerd moeten worden in de nekwervels om kans op schade bij een volgende mogelijke valpartij te voorkomen.
Net ben ik even bij Gerrit geweest. Hij gaat er vanuit dat hij maandag 12 dec geopereerd gaat worden. Dat is a.s. vrijdag helemaal zeker. De operatie zal plaats vinden in Enschede en de volgende dag zal Gerrit al weer thuis zijn, is de planning. Daarna moet hij even 3 weken rustig de wond laten genezen en daarna kan hij weer verder waar hij gebleven was met de revalidatie. Hij hoeft dus niet weer van voren af aan te beginnen met revalideren, is de verwachting.
Hartelijke groet Henk Veneman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *