Pieter van Kruistum tweede in Deventer. Adriaan Janssen ronde voorsprong in Assen.

Pieter van Kruistum op kop van het C1 peloton in Deventer 17 november

Het was een druk weekeinde voor de marathonschaatsers van DNIJ. Zaterdagavond Deventer in de Leisure World competitie Regio Oost en zondagavond Assen voor de marathoncompetitie Noord-Oost.
De meest opvallende uitslagen kwamen afgelopen weekeinde uit de C1 groep. Tijdens de Leisure World Competitie zaterdag in Deventer werd Pieter van Kruistum tweede bij de C 1 rijders. Adriaan Janssen verrichte zondagavond bij de C1 in Assen een huzarenstukje door in een kopgroep een ronde voorsprong op het peloton te realiseren.
Deventer Leisure World Regio Oost:
Bij de Leisure World competitie Regio Oost hoort ook een jeugdcompetitie. Veel snelle schaatsers waren afwezig vanwege de langebaanwedstrijd om de Kardingebokaal. Toch waren er hier ook nog een aantal DNIJ-ers aan de start:
Pupillen C jongens:
Arno Tellegen kwam helaas ten val maar staat nog wel 1e in het klassement
Pupillen B meisjes:
Iris Jansen werd 3e
Junioren C jongens:
Evert Scholten werd 3e en staat 3e in het tussenklassement.
C1:
2e: Pieter van Kruistum
M2:
24e Holger Peters
Wil Borsboom gaf na 18 ronden de bekende pijp aan Maarten.

Assen Marathoncompetitie regio NoordOost:
De C1 rijders reden zondagavond in Assen een spannende koers. Uiteindelijk lukte het 8 rijders een ronde voorsprong te halen. Waaronder dus Adriaan Janssen van DNIJ. Adriaan probeerde twee ronden voor het einde flink vroeg de eindsprint aan te gaan en afstand te nemen. Dat was iets te ver. Hij werd helaas achterhaald door de andere koplopers en finishte na een hele mooie race dus op de 8e plaats.
Bij de masters 2 en C2 reden alle gestarte DNIJ-ers weer mooi van voren en in de punten.