Schaatsers DNIJ winnen Klaarbeekbokaal

DNIJ wint Klaarbeekbokaal 2011Woensdagmorgen werd op De Scheg in Deventer door schaatsclubs uit heel Nederland gestreden om de Klaarbeekbokaal. C en B junioren van clubs uit o.a. Assen, Haarlem, Leeuwarden, Heerenveen en Hengelo streden in een interclubwedstrijd over 500 en 1000 meter, georganiseerd door DSO uit Epe. De schaatsers van DNIJ Apeldoorn wonnen de Klaarbeekbokaal.
In de individuele klassementen wonnen de DNIJ-ers 8 medailles. Bij de C-junioren meisjes won Sanne in ’t Hof twee keer zilver. Gisette Bunte haalde als gastrijdster voor STG Lochem de bronzen medaille op de 1000 meter. Bij de heren C was Peter Toorneman de sterkste met twee keer goud. Het klassement bij de meisjes B werd gewonnen door Lisa van Eek met twee keer goud en bij de heren B was Richard Uenk weer sterk op de middenafstand: goud op de 1000 meter en tweede in het klassement.

Het ijs in Deventer was niet al te snel, vandaar deze keer geen persoonlijke records.
In het clubklassement won DNIJ met overmacht de Klaarbeekbokaal met 107 punten. De clubuitslag:

  1. DNIJ Apeldoorn 107 pnt.
  2. IJsclub De IJsleeuwen Leeuwarden 79 pnt.
  3. Hengelose IJsclub 78 pnt.

Het organiserende DSO Epe werd achtste met 50 pnt.

Alle tijden zijn te vinden op website van www.knsboost.nl

Op de foto het winnende DNIJ-team met de Klaarbeekbokaal. Vlnr Richard Uenk, Peter Toorneman, Lisa van Eek, Sanne in ’t Hof en Gistette Bunte. Daarachter coach Henk Veneman met de bokaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *