Eerste milimeters ijs liggen er op

120116 eertse ijs maken seizoen 2011-2012Eindelijk is het dan zover! De eerste milimeters ijs liggen op de baan. Afgelopen weekend zijn de ijsmachines aangezet. Vanmiddag en vanavond zijn de DNIJ-vrijwilligers druk bezig geweest het eerste laagje ijs op te brengen. Morgenochtend om 7.00 uur gaan ze weer verder en we hopen in de loop van de week voldoende ijs te hebben om de eerste rondjes te gaan trekken. Op de foto is Tom bezig om water op te brengen met de eigen gefabriceerde “Dweilmachine”. Vanavond is er al met behulp van brandslangen water opgebracht omdat de temperatuur steeds verder daalde.

1 Comment

 1. Wiwes | |

  Moet me toch even van het hart:

  En? Wanneer kan de Apeldoornse bevolking dit prachtijs gaan uitproberen? Op de één of andere wijze zou het fijn zijn dat het Apeldoorns publiek ook op de hoogte gebracht gaat worden wat de plannen hieromtrent zijn. De baan zo is mijn bevinding als Apeldoorner is in de zomermaanden ook bijzonder weinig voor het gewone publiek als skeelermogelijkheid open geweest.
  Ik zou zeggen gemeente en DNIJ sla de handen ineen en ga eens kijken of naast de fietsenstallingen ook mensen van de Felua ingzet kunnen worden voor de verkoop van kaartjes, het helpen van het opbouwen en afbreken van de baan / beschermingselementen, koek en zopie enz..enz..
  Zo maak je van deze prachtbaan een optimaal project die en naamsbekendheid verwerft en die zekers gevonden gaat worden door het publiek. Want laten we wel zijn, nou zijn er buizen aangelegd…vriest het dat het kraakt op dit moment ( onder de 10 graden in ieder geval ) en kunnen we als publiek nog niet genieten van al dat moois. Kortom communiceren DNIJ met de stentor, Stadblad, Twitter, Facebook, maakt niet uit maar laat je horen.

  Fijne winterperiode toegewenst voor jullie als DNIJ met natuurlijk daarbij goed ijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *