Zes medailles voor DNIJ-ers Gewestelijk Kampioenschap Marathon

In Dronten werden op de LeisureWorld baan de gewestelijke kampioenschappen Overijssel en Gelderland marathonschaatsen verreden. DNIJ oogstte 6 medaille, waarvan 3 keer goud. Er werd steeds met deelnemers uit beide provincies gezamenlijk gestart. Voor de bepaling Gelderland of Overijssel was de woonplaats bepalend.
Het begon meteen goed bij de pupillen C waar Arno Tellegen de eerste plaats pakte als Gelderland rijder. Bij de meisjes B wist Babette Buitenhuis (Deventer) ook een gouden medaille te halen als 1e Overijsselse. Bij de pupillen A wist Sven Tellegen het hele peloton voor te blijven en kwam als eerste over de meet en kon zich laten kronen als Gelders kampioen. Elisa Dul haalde de zilveren medaille als 2e Gelderse en Iris Jansen haalde hier het brons.
Toen was de koek voor DNIJ nog niet op. Evert Scholten haalde bij de jongens junioren C een mooie tweede plek en kon de zilveren medaille ophalen als 2e Gelderse.
Bij de snelste marathonrijders (A, B en C1 bij elkaar) reed Adriaan Janssen een sterke koers. Er was een kopgroep van 6 man met een ronde voor. Asdriaan probeerde ook een keer voorsprong te nemen, maar werd teruggepakt. In de eindsprint van het peloton werd Adriaan knap 3e naar een hele goede koers dus. Marc den Besten moest voor de finale het peloton laten gaan en afstappen, evenals Bart Hakstege.
Bij de masters was het ook een snelle koers. Van DNIJ alleen Henk Veneman aan de start die na 20 ronden het peloton moest laten gaan.
Op de foto’s:
Alle pupillen medaillewinnaars van DNIJ (voor vlnr: Arno, Elsia, Babette acheter: Iris en Sven)