Honderden bezoekers op de baan!

Bijwerken ijsbaan door DNIJ vrijwilligersZaterdag zijn honderden apeldoorners naar de ijsbaan gekomen. Er werd de hele dag geschaatst met een lach en een frisse neus! Na al dit schaatsplezier hebben de DNIJ-vrijwilligers de baan weer piekfijn in orde gemaakt. Na een goede borstelbeurd zijn ze nog 2 uur bezig geweest om met de brandslangen weer een extra laagje ijs aan te brengen op de baan.
De baan ligt er vandaag dus weer peikfijn bij en alle Apeldoorners kunnen ook vandaag weer gratis genieten van deze fantastiche ijsbaan die we hier hebben liggen.

2 Comments

 1. miriam | |

  Rayonhoofden Elfsteden bijeen door Frans Schrader
  LEEUWARDEN – Rayonhoofden en het bestuur van de Vereniging De Friesche Elf Steden komen op korte termijn bijeen. Een vijftiende Elfstedentocht komt daarmee een stuk dichterbij, mogelijk zelfs al in het volgende weekeinde.

  De aanhoudende strenge winter in ons land en de spectaculaire aangroei van het ijs hebben beide partijen doen besluiten een eerste oriënterend overleg te voeren, mogelijk al vandaag.

  De voorzitter van de Vereniging De Friesche Elf Steden heeft de samenkomst vanmiddag tegenover De Telegraaf bevestigd. “De aanhoudende winter maakt een eerste bijeenkomst noodzakelijk. De kans op een Elfstedentocht doet zich eens in de vijftien jaar voor. Nu er nog steeds geen zicht is op dooi en de vorst van geen wijken weet, willen we de mogelijkheden verder onderzoeken”, aldus Elfstedenvoorzitter Wiebe Wieling.

  Het grootste gedeelte van het Elfstedentraject ligt momenteel dichtgevroren. Met speciale ijsbereiding wordt hard gewerkt aan venijnige wakken op het traject, zoals in de omgeving van Sneek. Ook de situatie bij Harlingen, waar het water brak is, vormt vaak een belangrijk knelpunt.

  Nu de bijeenkomst op zeer korte termijn plaatsvindt, lijkt een nieuwe Elfstedentocht dichterbij dan ooit.

 2. admin | |

  @miriam het gaat echt kriebelen ja 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *