Thijs Kolkman op het podium

Thijs Kolkman 3e in DeventerAfgelopen zondag was ook de finale van de marathon competitie Noordoost. Deze wedstrijd werd verreden op onze thuisbaan in Deveneter. De DNIJ leden waren dus extra gemotiveerd om het podium te behalen. Echter was dit alleen aan Thijs Kolkman voorbehouden. Tijdens een mooie en spannende race bij de C2 wist Thijs met ingaan van de laatste ronde een paar meter voorsprong te pakken. Echter na de laatste bocht kwamen er op het rechte eind nog 2 andere rijders langszij. Thijs kwam hiermee nog wel mooi op het podium met een welverdiende 3e plek. De laatste 5 ronden bij de C2 zijn nogmaals te bekijken op onderstaande video op het DNIJ-videokanaal.


Naast Thijs reden bij de C2 ook Rene den besten (op een hele mooie 5e plek),  Dirk van Zoest, Peter Trip en Frank Mennink mee die respectievelijk op plek 26, 27 en 28 uit kwamen en dus nog mooi in de punten reden.

Bij de C1 reden Pieter van Kruistum en Marc den Besten zich in de punten met een plek 8 en 26. Bij de masters waren Wil Borsboom, Patric Degens en Holger Peters van de partij. Zij eindigden op plek 12, 23 en 37.
Hieronder de uitslagen van de wedstrijd en de competitie op een rij:
Masters 2:
12. Wil Borsboom
23. Patric Degens
37. Holger Peters
C1:
8. Pieter van Kruistum
26. Marc den Besten
C2:3. Thijs Kolkman
5. Rene den Besten
26. Dirk van Zoest
27. Peter Trip
28. Frank Mennink

De diverse eindklassementen van de DNIJ-marathonschaatsers:
C1:
10. Pieter van Kruistum
27. Adriaan Janssen
39. Marc den Besten
46. Bart Hakstege
C2:
12. Thijs Kolkman
13. Rene den Besten
23. Dirk van Zoest
34. Peter Trip
36. Frank Mennink
M2:
12. Wil Borsboom
20. Henk Veneman
34. Holger Peters
40. Patric Degens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *