XXL Wadlopen zondag 23 september

Simonszand 29
Update:
Inmiddels is er een groepje van 7 DNIJ-ers die mee gaan wadlopen. Er is nog steeds plaats voor deze tocht. Nog zin om mee te gaan?? Meld je dan snel even aan bij Holger!

Zondag 23 september gaan een aantal DNIJ-leden de XXL wadlooptocht naar Schiermonnikoog maken.
Van de oversteken is de tocht naar Schiermonnikoog het zwaarst. Deze tocht vraagt een groot uithoudingsvermogen en is dus goed geschikt voor de afgetrainde DNIJ-ers onder ons 😉 Heb je zin om mee te gaan meld je dan zo snel mogelijk even aan bij Ivo of Holger. Er is nu nog plek bij deze tocht bij Dijkstra wadlooptochten maar hier geld vol = vol
Een groot deel van de tocht loop je over stevige zandbanken; maar ook passeren we de glibberige paadjes in de landaanwinningswerken, het kustdal dat meestal nog onder water staat, slikvelden waar u soms tot aan de knieën in wegzakt en er moeten een of meer geulen worden doorwaad. Soms staat het water dan tot kniehoogte, maar het gebeurt ook wel dat we tot borsthoogte door het water moeten al of niet met behulp van een lang touw voor wat extra houvast in geval van sterk stromend water.
Omdat we al om 7.15 uur ’s ochtens vertrekken hebben we bij aankomst op Schier vervolgens dus nog de rest van de dag op het eiland aan ons zelf.

In overleg met iedereen die mee gaat gaan we het vervoer regelen. Mogelijk gaan we zaterdagmiddag al naar een camping in het noorden van het land.
Afstand: 20 km
Duur: 5 uur

Vertrek/verzamelpunt:
Restaurant Wadden Zeezicht
Zeedijk 1
9976 VM Lauwersoog

Terug: per veerboot naar Lauwersoog
Prijs: €27 p.p. inclusief bootkaartje voor terugreis.
Extra informatie: Let op: tocht vereist goede conditie van deelnemers.

Hieronder nog ff een filmpje van één van de tochten die Annette en Holger al eens gemaakt hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *