DNIJ-ers IN DE PRIJZEN OP INTERNATIONAAL PUPILLENTOERNOOI

schaatsen nov 032
Twee podiumplekken op de langebaan
De Deventer IJsclub organiseerde zaterdagmorgen op de ijsbaan in Deventer het jaarlijkse internationale jeugdschaatstoernooi. Ook DNIJ stond aan de start met maar liefst zes pupillen. En die hebben het goed gedaan. Op de afzonderlijke afstanden waren er diverse hoge klasseringen.
Bij de pupillen C haalde Iris van Beek bij de meisjes het podium met een derde plek over 2 x 300 m met 33.83 en 33.71. Evert van Daalen werd bij de jongens 21e met 41.18 (een nieuw PR) en 42.11.
Bij de B pupillen had DNIJ C pupil Famke Minnee afgevaardigd. Zij schaatste in een hogere categorie alsnog bijna het podium; ze schaatste naar een vierde plaats in het eindklassement over 500 m en 300 meter: 50.92 en 32.38 (PR). Arno Tellegen werd de tweede DNIJ-er op het podium. Hij werd 3e. Dat was een bijzondere prestatie te noemen, omdat hij kwam te vallen op de eerste 500 meter en toch nog 12e werd. Hij won in 30.24 de 300 meter met overmacht en haalde dus toch nog het podium.
Bij de A pupillen opnieuw iemand die net niet het podium haalde: Babette Buitenhuis werd keurig vierde in 8.52 en 1.08.48 over 500 en 700 meter. Bij de jongens haalde Mika van Essen een mooie tiende plaats met 49.70 en 1.11.57 (PR).
2 eerste plekken bij de marathon
Na de langebaanwedstrijden werd door iedere categorie een marathonnetje gereden. Hier was DNIJ nog succesvoller: Iris van Beek (meisjes pupillen C) en Arno Tellegen (jongens pup B) wonnen hun categorie. En de score wat betreft podiumplekken had nog hoger kunnen zijn als Famke Minnee in laatste ronde niet onderuit werd  gereden, terwijl ze zich in een optimale positie bevond.
DNIJ derde in totaalklassement:
Naast de individuele klassementen werd er ook een klassement opgemaakt voor de grote clubbeker. Die ging naar Dresden. Met De Scheuvelloper uit Assen op een tweede plek en DNIJ Apeldoorn werd hier derde nipt voor Berlijn.
Al met al prima prestatie en een hele mooie schaatservaring voor de deelnemende schaatsjeugd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *