TALITA VAN HARTSKAMP OPNIEUW IN DE MEDAILLES

SAM_1218Vrijdagavond werden in Dronten de gewestelijke kampioenschappen schaatsmarathon verreden. Bij de dames reed DNIJ-er Taliata van Hartskamp als eerstejaars B-junior heel verdienstelijk. Ze mocht gisteren als 15 jarige meedoen met het gewestelijk kampioenschap marathon voor senioren (vanaf 18 jaar). Ze reed de sterren van de hemel, deed veel kopwerk en in de eindsprint werd ze 3e voor gewest Gelderland.
Ze kreeg een mooie medaille en een bos bloemen, een hele prestatie vooral als je weet dat er dames meereden die meerijden bij de landelijke KPN marathon. Annemarie Freriks eindigde in de dezelfde wedstrijd als tiende dame.

Bij de snelste heren was alleen Bart van Hest aan de start. Hij moest helaas vroegtijdig opgeven vanwege een knieprobleem. Als laatste kwamen de masters aan de start. In verband met het gewestelijke kampioenschap reden de masters 1 en de masters 2 in dezelfde wedstrijd. Feddy de Graaf, Wil Borsboom,Marc den Besten en Henk Veneman stonden hier aan de start. Het bwerd een snelle koers waar maar weinig masters 2 in het peloton over bleven. Feddy, Hen en Wil moesten allemaal na zo´n 20/25 ronden het peloton voor de eerste keer laten gaan. Marc den Besten bleef bij tot in de finale maar moest in de slotronden ook laten lopen.