Bart van Hest wint marathon Heerenveen

In Heerenveen werd zondag de 9e wedstrijd in de marathon Noordoost competitie afgewerkt. DNIJ-er Bart van Hest wist bij de C2 als eerste over de meet te komen. En was daarmee de enige DNIJ-er die het podium haalde.
De Masters 2 waren als eerste aan de beurt. Met Holger Peters, Wil Borsboom en Henk Veneman in het peloton. Er kwam geen ontsnapping en de eindsprint moest de beslissing brengen. Na een eindspurt na 45 ronden met een gemiddelde rondetijd van 36.8 sec werden de klasseringen daarin van Holger, Wil en Henk waren respectievelijk 39e, 32e en 19e.
Bij de C2 rijders de volgende DNIJ-ers aan de start: Dirk van Zoest, Frank Mennink, Rene den Besten en Bart van Hest.
Dirk van Zoest bemoeide zich zeer actief met de premiesprints en wist het sprintklassement te winnen na een eerste en twee plaats in de sprints onderweg. Er waren wel uitlooppogingen, maar ook hier moest een eindsprint de beslissing brengen na een gemiddelde rondetijd van 37.4 sec. Bart van Hest wist zich in goede positie te manoevreren en op het laatste rechte stuk sloeg hij toe en kwam winnend over de meet. Rene den Besten werd 6e, Dirk van Zoest 17e en Frank Mennink 33e.
Het slotakkoord was voor de Masters 1. Hierbij Marc den Besten aan de start. Na een wervelende en snelle koers met een gemiddelde rondetijd van 34.0 sec moest een kopgroep van 4 sprinten om de winst. Marc finishte in de pelotonssprint als 11e en haalde daarmee dus de 15e plaats in de daguitslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *