Harlem Shake


Nederland is in de ban van de Harlem Shake. Voetbalteams, vriendengroepen en zelfs hele schoolklassen, inclusief leraar, gaan compleet uit hun dak op het gelijknamige nummer van de Amerikaanse muziekproducent Baauer. Zo ook op de Deventer ijsbaan, waar Igor Pieters, Harriet Bos,  Henk Veneman en hun schaatsjeugd De Scheg vrijdagavond op zijn kop zette.
Wat is de Harlem Shake? 
De Harlem Shake is een dans die in 1981 in de New Yorkse wijk Harlem ontstond. De Amerikaanse muziekproducer Baauer kwam onlangs met een gelijknamig nummer, dat een internationale hype veroorzaakte. De bedoeling is dat er één iemand in een bepaalde setting – bijvoorbeeld een schoolklas, kleedkamer of café – begint te dansen. De mensen om hem of haar heen doen alsof ze dat niet doorhebben. Echter, na zo’n twintig seconden komt de muziek op en verwordt de locatie tot één grote chaos van dansende mensen. Inmiddels hebben meer dan 50.000 groepen hun versie van de Harlem Shake online gezet, waaronder het Amerikaanse leger, het voetbalteam van Manchester City en nu dus ook DNIJ met de Harlem Skate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *