TALITA VAN HARTSKAMP WINT OPEN DEVENTER MARATHONKAMPIOENSCHAP

SAM_talita en annemarie op het podiumVrijdagavond werd op De Scheg in Deventer het openmarathonkampioenschap van Deventer verreden. Voor licentiehouders en niet-licentiehouders. Bij de niet licentiehouders zagen we een aantal DNIJ ers knap presteren. Zo was Ivo Diks steeds mooi van voren te vinden in het peloton en reed hijde 40 ronden knap uit. Guus Swagemakers moest af en toe het peloton laten gaan, maar blies toch leuk z’n partijtje mee. Anton Scholten was ook in de baan, maar kwam helaas ten val. En ook Ineke van Hartskamp stond aan de start om flink wat ronden mee te schaatsen.

Bij de licentiehouders deed 15 jarige dochter Talita van Hartskamp van zich spreken. Ze bleef gewoon haar rondjes meedraaien in het mannenpeloton. Probeerde af en toe brutaal een onstnapping om van de andere dames weg te rijden. Ze werd echter achterhaald. In de finale ging ze er opnieuw vandoor en werd niet achterhaald en zo werd ze kampioene. Annemarie Freriks completeerde het DNIJ succes door op de derde plaats op het podiumn te komen.
De mannen en vrouwen waren dus gelijk gestart. Waar de vrouwen na 40 ronden afsprintten, moesten de mannen er nog 20 extra. In het begin van de koers was een kopgroep van 4 ontstaan die een ronde voorsprong pakte, met daarin DNIJ-er Marc den Besten. Een andere groep dubbelde daarna ook het peloton. En daarin Dirk van Zoest, Rene den Besten en Frank Mennink. Wil Borsboom en Henk Veneman bleven in de schoot van het peloton. Vlak voor de finale moest Wil stoppen.

In de finale kon Marc de eerste drie niet bij houden en haalde zo de vierde plaats.
De totale uitslag is binnenkort te zien op: http://www.odmk.nl/ . En dan klikken op ´uitslagen´.

Op de foto´s Talita met 1e prijs en Talita en Annemarie op het podium

1 Comment

  1. Jan Tanis (1 v/d 10 van DNIJ...!) | |

    Hoi Dirk en andere DNIJ-ers,

    Hierbij even een aanvulling en rectificatie van het bericht over de niet-licentiehouders bij het ODMK. De wedstrijd bestond uit 55 ronden en ook ik stond als DNIJ-er aan de start (ook al schaats ik nog steeds in het AIJC Thialf pak, ja ik weet het!). Ik heb alleen tijdens de race te vaak de gaten dicht gereden en tien ronden voor het einde werd ik samen met twee anderen terug gepakt. Anders had ik graag voor het podium mee willen sprinten!!! Volgende keer eerst het ‘bordje van anderen leegeten’ heb ik me al laten vertellen….

    Jan Tanis (lid DNIJ, al schaats ik te weinig met DNIJ-ers…!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *