Topschaatsen bij IJsselcup in Deventer, gratis toegang

IJsselcup Deventer

Op 12 en 13 oktober toppers aan de start in Deventer tijdens de IJsselcup als opening van Olympisch schaatsseizoen

De Scheg vormt op 12 en 13 oktober het decor voor de eerste Holland Cup-wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd dient als kwalificatie voor het NK Afstanden en is daarmee voor schaatsers die zich nog moeten plaatsen belangrijk in hun Olympische seizoen. De wedstrijd betekent tevens de terugkeer van de aloude IJsselcup, een klassement over 500 en 1500 meter. Deze beide afstanden worden op zaterdag 12 oktober verreden.

Na het succes van vorig jaar – toen 5000 bezoekers de Scheg wisten te vinden – valt de IJsselcup ook dit jaar samen met de Holland Cup. Dit betekent twee dagen lang topschaatsen in Deventer. De eerste wedstrijd om de Holland Cup is namelijk voor de meeste schaatsers hét moment waarop ze zich kunnen kwalificeren voor het NK Afstanden, dat twee weken later wordt verreden. In het Olympische seizoen is de druk op deze wedstrijd nog groter, want voor schaatsers die het NK Afstanden missen wordt het heel lastig om de Olympische Spelen in Sotsji te halen.

De afstanden die in het kader van de Holland Cup worden verreden zijn: twee keer een 500 meter, 1000 meter, 1500 meter, 3000 meter voor dames en 5000 meter voor heren. De IJsselcup zelf gaat naar de schaatser en schaatsster met het beste klassement over 500 en 1500 meter. Zaterdag begint de wedstrijd om 17.15 uur, zondag om 18.30 uur. Beide dagen is het programma rond 22.00 uur afgelopen.

Voorzitter Ronald Kogelman kijkt nu al uit naar het openingsweekend van het Olympische schaatsseizoen. “Het wordt een super spannende wedstrijd. De belangen zijn groot. We verwachten dan ook dat er veel publiek op de wedstrijd afkomt. Dat is eigenlijk sinds de eerste IJsselcup in 1962 altijd het geval geweest. Mede door het altijd enthousiaste publiek is de wedstrijd altijd zo’n groot evenement.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *