DEVENTER MARATHON: HOOGSTE SCORE VOOR JAN TANIS

Zondagavond was de marathonwedstrijd voor de Noord OOst competitie in Deventer. En dus was het een thuiswedstrijd voor de marathonschaatsers van DNIJ.
Bij de C1 moest Pieter van Kruistum na 30 ronden de strijd staken. Bij de C2 rijders werd DNIJ lid Thijs Kolkman enthousiast aangemoedigd door zijn meegebrachte supportersschaar. Het dak ging er bijna af als Thijs weer langs kwam. Uiteindelijk finishte Thijs als 16e. Rene den Besten was hem net voor met zijn zoveelste 13e stek. Deze avond was Frank Mennink de best presterende rijder bij de C2 met een 10e plaats. Dirk van Zoest werd 17e. 4 DNIJ/ers bij de beste 20 dus. Bij de masters 1 deed Marc den Besten het goed met een 15e plaats.
Bij de masters 2 reed Jan Tanis in zijn eerste NO wedstrijd zo maar even naar een 8e plaats. Diederik Hol en Holger Peters finishten ook in de punten, respectievelijk 23e en 30e. Jan Tijmes kwam in de laatste ronde helaas ten val. Henk Veneman moest na 23 ronden het peloton laten gaan.