DIRK VAN ZOEST STERKSTE DNIJ-er IN EERSTE SCHAATSMARATHONS

Net zoals het langebaanschaatsen is ook het marathonschaatsen gestart. De eerste wedstrijden van het seizoen zitten erop. Door DNIJ-ers wordt deelgenomen aan twee competities: zaterdagavondwedstrijden voor regio Oost en zondagavondwedstrijden voor regio Noord Oost.
Leisurewordl Regio Oost competitie:
In Nijmegen werd de eerst regio Oost wedstrijd gehouden. Bij de masters 3 werd Wiebe van der Werf 6e. Iris Jansen pakte bij de dames de derde plaats. Henk Veneman eindigde bij de masters 2 net buiten de punten voor het klassement: 21e. Harry Kruk moest na 43 van de 55 ronden het peloton laten gaan.
NoordOostcompetitie:
In deze competitie werden inmiddels twee wedstrijden verreden: Enschede en afgelopen zondag was de wedstrijd in Deventer. In beide wedstrijden reed Dirk van Zoest erg sterk in de categorie C2. Was in de prijzen bij de tussensprints en werd beide keren 4e in de einduitslag. Net buiten het podium. In het tussenklassement staat Dirk nu derde. Thijs Kolkman deed het ook goed met respectievelijk een 9e en 8e plaats. Rene den Besten eindigde ook voorin: 11e en 15e. Peter Trip werd 17e in Enschede en Kasper Knol 26e in Deventer. Bij de dames doen Talitha van Harskamp en Iris Jansen mee. Beide dames moeten nog maar iets verbeteren om het peloton in deze competitie ook in de finale te kunnen volgen. Bij de masters 1 geldt hetzelfde voor Marc den Besten. Bij de masters 2 werd jan Tijmes in Deventer 42e en Henk Veneman wist punten te halen voor het klassement met een 25e plaats, na een 32e plaats in Enschede.