MARATHONSCHAATSERS DNIJ VOOR HET EERST IN HET NIEUWE THIALF

Gisteravond was de eerste marathonwedstrijd van regio Noordoost in het fantastisch mooi vernieuwde Thialf. Bij de dames wist Talita van Hartskampde koers in het peloton uit te rijden met een snelste rondje van 32.8 werd ze 40e. Best bijzonder omdat dit de eerste wedstrijd was bij deze dames die ze uit kon rijden. Het nieuwe Thialf gaf haar blijkbaar veel inspiratie. (zie video). Ook de DNIJ mannen bij de C2 deden van zich spreken. Frank Jan Frank Mennink won de leidersprijs en werd 10e in de einduitslag. Zijn snelste ronde 31.0!. Ook de andere DNIJ-ers reden hier in de punten voor het klassement (=bij de eerste 30). Tussen haakjes steeds de snelste rondetijd.Thijs Kolkman werd 13e (32.0), Rene Den Besten 27e (31.7) en Dirk van Zoest 30e (33.1). Bij de masters 1 kwam Marc den Besten net niet in de punten: 33e (30.1). Bij de masters 2 reden Henk Veneman ,37e (31.2) en Jan Tijmes, 47e (32.2) de koers beiden goed uit, echter zonder punten te scoren.