DNIJ-er Mika van Essen snelste winnaar Koninklijke Thialf Bokaal ooit


(bron: schaatsen.nl)Mika van Essen staat sinds Oudjaarsdag in een illuster rijtje winnaars van de Koninklijke Thialf Bokaal. Bekende schaatsers als Gerard van Velde, Ids Postma, Stefan Groothuis, Patrick Roest gingen Mika voor, maar geen enkele winnaar van de Thialf Bokaal was ooit zo snel als de schaatser van het KNSB Sprintteam Gelderland.

De 37.64 op de 500 meter en 1.14.36 op de 1000 meter zijn ongeƫvenaard door de voorgaande winnaars in deze klassieker voor B-junioren. De 17-jarige Van Essen rijdt sinds dit seizoen bij het Gelderse sprintteam, dat onder leiding staat van Elvira Salet. Bij de C-junioren ging Sebas Diniz er met de winst vandoor. Bij de B-junioren dames won Maud Lugters en bij de C-junioren Georgie Dalrymple.

Het evenement wordt traditiegetrouw georganiseerd door de Koninklijke IJsvereniging Thialf en de HCH, de Hardrijdersclub Heerenveen. De wedstrijd is een van de oudste klassiekers op de vaderlandse schaatskalender. De wedstrijd wordt in feite al zo lang verreden als de kunstijsbaan in Heerenveen bestaat