ZOMERTRAININGEN VOOR DE (JEUGD)SCHAATSERS

Vanaf maandag 1 mei starten de zomertrainingen weer voor (jeugd)DNIJ-ers die het accent leggen op langebaanschaatsen/marathonschaatsen.

1. De  skeelertrainingen zullen op maandagavond zijn.

Vanaf 18.30 inlopen (loop schoenen mee!). Te starten zijn op maandag 1 mei .o.l.v. Henk Veneman en assistentie van Remco van der Meulen
De skeelertraining zal gericht zijn op het verbeteren van de schaatstechniek met opbouwen van het duurvermogen en extensieve en intensieve intervalprogramma’s en sprinttrainingen.

2. Naast deze groep is er dan ook iedere maandagavond vanaf 19.15 uur een groep marathonneurs actief o.l.v. Dirk van Zoest.
3. De eerste bostraining zal op donderdagavond zijn. Start 18.30. Te starten op donderdag 4 mei (start 18:30 bij parkeerplaats bij AV’34 in het Orderbos) o.l.v. Henk Veneman.
De bostrainingen bestaan altijd uit een mix van opwarmen, lenigheids- en coördinatieoefening, schaatspassen en -sprongen en conditioneel loopwerk (van sprintjes tot duurloop)
3. De fietstrainingen zullen op vrijdag zijn. Behalve op de vrijdagen dat er DNIJ-skeelerwedstrijden zijn. In die gevallen zullen afspraken gemaakt worden voor een extra fietstraining in het weekend. De fietstrainingen starten 18.30 uur vanaf de parkeerplaats bij de ingang van de skeelerbaan. Leiding: Henk Veneman en Adriaan Mulder en Max Reimerink
In het fietsprogramma zullen naast de opbouwende duurritten ook extensieve en intensieve intervalprogramma’s en sprinttrainingen worden opgenomen. De fietstraining is voor iedereen, dus van ervaren fietser tot onervaren fietser. Het eerste stuk wordt gezamenlijk ingereden, waarna de groep zich zal splitsen zodat iedereen een goede en intensieve training krijgt. Er wordt altijd met een helm op gefietst en we houden ons aan de verkeersregels. Er zijn ook weer 4 fietstijdritten ingepland. Weer op het parcours bij de lange juffer in Laag Soeren.

Het zomertrainingsweekend vindt plaats in het weekend van 23, 24 en 25 juni in Zuid-Limburg (Mechelen). We proberen naast fietstrainingen ook skeelertraining in te plannen op een skeelerbaan daar in de buurt.

De schaatstrainingsweek in Inzell staat gepland voor zondag 15 tot en met zaterdag 21 oktober.

Overzicht van data:

ma 1 mei 18.30: start skeelertraining

do 4 mei 18.30: start bostraining

vr 5 mei: start fietstrainingen

vr 12 mei: Van Benthem com 2: geen fietstraining

vr 19 mei: geen gezamenlijke fietstraining ivm afwezigheid Henk

do 25 mei: Hemelvaartdag: geen bostraining.

vr 26 mei: 18.30 fietstijdrit op de Lange Juffer bij Laag Soeren

ma 5 juni: geen skeelertraining: Tweede Pinksterdag

vr 16 juni: Van Benthem comp 3: geen fietstraining

vr 23 t/m zo 25 juni: trainingsweekend in Zuid-Limburg

vr 30 juni: Van Benthem comp 4: geen fietstraining

wo 5 juli: VAN BENTHEM DNIJ CLUBKAMP SKEELEREN

vr 7 juli: 18.30 fietstijdrijt op de Lange Juffer bij Laag Soeren

VANAF 10 JULI TOT EN MET 6 AUGUSTUS GEEN GEZAMENLIJKE TRANINGEN IVM ZOMERVAKANTIE

ma 7 aug: start trainingen na zomervakantie

vr 1 sept: Van Benthemcomp 5: geen fietstraining

vr 8 sept: 18.30 fietstijdrit op de Lange Juffer bij Laag Soeren

vr 15 sept: Van Benthemcomp FINALE: geen fietstraining

vr 29 sept: 18.30 fietstijdrit op de Lange Juffer bij Laag Soeren

zo 15 okt t/m za 21 okt: schaatstrainingsweek in Inzell