5 juli: Van Benthem Open Apeldoorns Kampioenschap skeeleren

Ieder jaar organiseert schaats- en skeelerclub DNIJ in Deventer de clubkampioenschappen schaatsen. Nieuw dit jaar is dat er voor het eerst een kampioenschap skeeleren wordt georganiseerd. Een kampioenschap dat naast voor alle DNIJ-leden ook open staat voor Apeldoorners die niet lid zijn van DNIJ.

schrijf je hier in.

Het kampioenschap wordt gehouden op 5 juli en wordt verreden op de skeelerbaan van DNIJ aan de Voorwaarts. Voor iedere leeftijdscategorie zijn er prijzen te verdienen, mede beschikbaar gesteld door Van Benthem Sport Apeldoorn.

Er wordt in alle leeftijdscategorieën over drie onderdelen gereden: 100 meter op tijd, 1000 meter inline en afvalkoers.

Van de drie onderdelen wordt een totaalklassement opgemaakt en voor de eerste drie meisjes, jongens, dames, heren uit iedere leeftijdscategorie zijn er ereprijzen.

Voor de indeling in leeftijdscategorieën wordt de landelijke indeling van de KNSB aangehouden:

  • Pupillen 4 geboren 2010 of later
  • Pupillen 3 2008/2009
  • Pupillen 2 2006/2007
  • Pupillen 1 2004/2005
  • Kadetten 2002/2003
  • Junioren B 2000/2001
  • Junioren A 1998/1999
  • Senioren 1997 en eerder
  • Masters 1977 en eerder

We roepen alle DNIJ leden op zich aan te melden voor deelname. Dit kampioenschap is nadrukkelijk niet alleen voor de jeugd bedoeld. En om een feestelijke clubsfeer te krijgen als bij de clubkampioenschappen wordt gevraagd aan alle recreatieskeeleraars en marathongroep ook in te schrijven voor dit evenement. Een extra avondje DNIJ midden in de zomer, waar iedereen die maar enigszins kan skeeleren aan mee gaat doen.

Opgeven wordt gevraagd voor 20 juni en dat  kan door het opgaveformulier op de website www.dnij.nl in te vullen