3 DNIJ-teams leveren een topprestatie bij Kika 24skate


Kasyoka Kor
Gisteren om 00:02
3 geweldige DNIJ teams op de groepsfoto. Een topprestatie hebben ze neergezet voor het goede doel Kika!! Alle helden hieronder genoemd:

1. Anita, Jeroen, Raymond en Jan-Peter
2. Demi, Cherlyne, Yasmine, Paul, Daniël en Jorian
3. Zarah, Amber, Elsemieke, Nienke, Maud en Zoë

De DNIJers waren al vroeg naar Biddinghuizen vertrokken om het hele tentencircus op te zetten. Twee busjes en een aantal auto’s daar kon een hoop in!
En wat stond het goed en wat was het werkelijk fantastisch voor elkaar met eten, drinken, verwarming, koelkast, vuur en ehbo. Mede dankzij de sponsoring van bakker Bart, Dnij en de familie Loonstra ontbrak het de sporters en hun verzorgers aan helemaal niets. En de pannenkoeken die Yasmine al thuis had gebakken waren werkelijk heerlijk net zoals de pasta van de moeder van Anita. Ook de pannenkoeken die ter plekke door Loes gebakken werden waren heerlijk. En de broodjes knakworst niet te vergeten. En de gebakken eieren…De speaker maakte tijdens een rondje over het terrein nog even een praatje over de pannenkoeken met knakwordst met onze keukenprinses die die aandacht niet echt heel fijn vond…
Voor een aantal sporters was het de eerste keer voor een aantal de tweede of meerdere keer. De volwassenen gingen door ervaring wijs heel rustig van start, de oudere jeugd gooiden er gelijk de vaart in en de wat jongere jeugd gingen mooi in eigen tempo de rondjes rijden.
Samen met heel veel anderen, solisten, duo’s en teams van vele clubs zat het enthousiasme er goed in. Muziekje erbij, speaker erbij.
En bij de DNIJ-ers zelf zat de sfeer er ook goed in. Zo leer je elkaar nog weer eens wat uitgebreider kennen. De grappen en grollen rolden makkelijk heen en weer. De teams kwamen in hun ritme van rondjes.
In de avond kwam met de opkomst van de prachtige maan ook wat vermoeidheid op gang. Gelukkig was er vuurmeester Lesley die het vuur aanmaakte en top in de gaten hield en verzorgde. Toch kregen sommigen het wat koud. Met een fleecedeken werd geprobeerd dat te trotseren.
Het zogenaamde ‘gekkenuurtje’ bracht wat leven in de brouwerij alvorens de muziek om 00.00 uur uitging. Iedereen zag er lekker maf uit in hun onesee (spelling???) en Jorian bleek het snelste rondje te hebben gereden tot dan toe. En dat bleef ook zo tot het einde van de 24 KIKA.
Tja, de nacht. Het ene team had structuur en dus ook structuur in de slaap tijd. Het ander team ging wat meer lukraak naar bed en weer er uit, ze roeiden daardoor met de skeelerriemen die ze hadden. Fysieke tegenslag speelde ook wat parten. Het team met de jongste deelneemsters hoorde je niet klagen en niet mopperen, die gingen gestaag door precies zoals ze begonnen waren. Sommigen sliepen gewoon onder dikke dekens buiten in de kring.
Gelukkig werd iedereen er doorheen gesleept met veel aanmoedigingen, goede zorgen, her en der een knuffel, en zonodig een warme kruik. In de grote tent werd de grote heater aangezet.
Het was zwaar, het deed pijn , maar gelukkig werd het tegen vijven in het oosten wat lichter. En tegen half zes kwam de zon echt op wist iedereen over een paar uurtjes is het warmer, hebben we ontbeten en gaat de muziek weer aan en trekt het vocht weer weg.
Om 07.00 uur schalde er dan ook een goedemorgen liedje door de boxen en pakte ook de speaker weer de draad van het verhaal op. De tafel stond in de tent gedekt en stukje bij beetje kwam de dag op gang. Siemen, die helemaal op de fiets uit Apeldoorn was gekomen om aan te moedigen en solidair mee leed in de nacht, moest in de ochtend helaas weer vertrekken.
Tja, en hoe lang is het dan nog tot 15.00 uur. Dat lijkt eerst toch nog erg lang, maar hoe verder de ochtend vorderde hoe meer meer men weer praatjes kreeg en het skeeleren weer soepeltjes vlotte. De grappen en grollen rolden weer en menigeen verbrandde in de zon. Er kwamen gelukkig weer meer supporters bij.
Met het eind in zicht werd menigeen door de vermoeidheid toch wat stiller en stiller. Moest er soms over hekken worden gehangen. Er werd ook meegeleefd met de poging om het wereldrecord van 600 km in 24 uur te halen. Een kleine containerbrand/rook veroorzaakt door smeulende kolen er ingegooid door onze eigen brandweerman zette iedereen weer op scherp. Supporter Jelmer kreeg zelfs nog een plens water over zich heen bij het blussen. Ook op dat vlak dus veel geleerd.
Met de eindtijd van 15.00 in zicht werd er door de teams flink gerekend, wie zou er als laatste over de streep gaan….
En dan, 15.05 (ze waren op vrijdag ook pas om 15.05 begonnen) , grote opluchting. HET ZAT ER OP!! Nu alleen nog maar voor de fun als team en als club een rondje rijden.
Met prachige zonnebloemen werden al deze helden gelauwerd. Ik heb echt bewondering voor al deze DNIJ-ers!

Super super gedaan! Mede dankzij jullie heeft Kika er meer dan ruim 120.000 euro bij!!!!