DNIJ clubkampioenschappen LAATSTE INFO

Het bijgevoegde Programma geeft je een idee van hoe de avond eruit gaat zien. Let wel, de tijden zijn onder voorbehoud. Naast dit programma, hebben we hieronder nog wat nuttige informatie. Het is goed om dit nog even door te lezen.

Langebaan wedstrijden
Om 17:30 uur starten we met de eerste afstanden. Zorg dat je minimaal een half uur van tevoren aanwezig bent om een startschema te halen (boven bij de wedstrijdleiding), een warming up te doen, je schaatsen aan te trekken, en op tijd op het ijs te staan voor de afstanden die jij rijdt. We willen echt om 17:30 uur starten! Ook na elke baanverzorging is het de bedoeling dat iedereen op tijd klaar staat om zijn of haar rit te rijden. Hou dus het startschema, en ook het tijdschema, dat langs de baan aangeplakt hangt, goed in de gaten.

Heb je nog nooit een schaatswedstrijd gereden, of moet je geheugen even worden opgefrist: lees dan de Wedstrijdinstructie goed door. In die instructie lees je ook waar je ’s middags al het startschema kunt vinden. Heb je nog vragen, schroom dan niet om die voor de wedstrijd te stellen aan een meer ervaren rijder, of aan de organisatie.

Marathon
Zoals je kunt lezen in het programma, verwachten we om 20:50 uur te kunnen beginnen aan het toetje van de avond: de Marathon. Zorg dat je hier op tijd klaar voor bent, zodat we echt meteen kunnen beginnen. Het aantal te rijden ronden voor de laatste categorie staat nog niet definitief vast. Dat zal afhangen van de beschikbare tijd. Zorg voor beschermende kleding, zoals helm (dit geldt voor iedereen, liefst een schaatshelm, maar desnoods een fietshelm met ronde achterkant), scheenbeschermers en snijvaste enkelsokken en handschoenen (deze laatste drie zijn vooral voor de Senioren-afstand van belang, waar de snelheden flink kunnen oplopen).

Je kunt je vanavond nog via de link op de DNIJ-website aanmelden voor de marathon. Morgen langs de baan kun je nog opgeven bij Jolanda, uiterlijk tot 20:00 uur!

Transponders
Bij de marathon voor Senioren maken we gebruik van transponders. Voor wie die niet zelf heeft: er is een aantal transponders beschikbaar. Graag voor 20:00 uur ophalen, en laten registreren op de deelnemerslijst.

Beennummers
Voor iedereen – ook voor degenen met transponder – is er een beennummer (of cap). Want hoe kunnen we anders al die rijders herkennen! Kom dus – ook voor 20:00 uur – je nummer ophalen en registreren bij de organisatie.

Prijsuitreiking
We verwachten na afloop natuurlijk iedereen om 21:30 uur in het schaatscafé voor de prijsuitreiking. We hebben weer een speciale prijscategorie (maar die houden we uiteraard weer geheim), waarvoor een extra prijs wordt uitgereikt. Die kan zomaar voor jou zijn. Dus zorg dat je erbij bent! Als deelnemer aan de clubkampioenschappen krijg je bij binnenkomst een consumptiebon, die je in het schaatscafé kunt besteden.

Programma Clubkampioenschappen DNIJ

Wedstrijdinstructie