Jannita Spigt Gelders kampioen marathon

Op de kunstijsbaan in Enschede werden de gewestelijke marathonschaatskampioenschappen gehouden. De Gelderse en Overijsselse deelnemers startten per categorie in 1 wedstrijd en nadien werden de eerste drie per gewest gehuldigd. Jannitta Spigt van DNIJ werd bij de dames vierde, maar was wel de beste gelderse en mocht dus op de hoogste trede de kampioensmedaille in ontvangst nemen.

Bij de A, B en C1 heren konden Pieter van Kruistum en Bart Hakstege de finale halen. In d eeinsprint speelden ze geen rol van betekenis. Dat deed wel Dirk van Zoest bij C2/C3. Hij werd zesde en derde van Gelderland, maar de jury had hem over het hoofd gezien en zo kwam Dirk niet op het eigenlijk wel verdiende podium. In deze categorie kwam ook Diederik Hol aan de start. Hij reed ook goed mee, kwam 10 ronden voor het eind ten val, maar wist weer aan te sluiten bij het peloton net bij het ingaan van de finale en kond daarin geen rol meer spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *