DNIJ wint nationaal jeugdtoernooi

Zaterdag 27 februari heeft een afvaardiging van DNIJ meegedaan aan een nationaal jeugdtoernooi in Deventer. Het toernooi is een jaarlijks terugkerend evenement en wordt georganiseerd door IJsclub Sportief. Er waren individueel prijzen te winnen maar er was ook een clubprijs. Er doen in totaal 12 clubs mee uit deze regio maar ook uit andere delen van het land. Elke club mag 6 rijders afvaardigen. A en B pupillen en C junioren. Voor DNIJ deden mee; Sabien Wijsman, Evert Scholten, Iris Willemsen, Amarins van den Eijkel, Esmee van den Hazel en Richard Ueunk. De weersomstandigheden zaten niet mee.

Door de vele regen en de harde wint was het ijs erg zwaar waardoor het beslist niet ging om persoonlijke records. De DNIJ ers hebben gereden voor het klassement en dat ging heel goed. Zo won Sabien de 500 en 300 meter bij de meisjes pupillen B en Iris de 500 en 1000 meter bij de meisjes pupillen A. Esmee deed het ook heel goed met twee derde plaatsen op de 500 en 1000 meter. Uiteindelijk behaalden alle rijders van DNIJ als groep de meeste punten en wonnen zij het eindklassement. Behangen met medailles en een trofee werd de ochtend in opperbeste stemming afgesloten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *