Renske Winters op WK Alround masters (dag 1 & 2)

1e dag van het WK allround zit er weer op. De hele week ging het nog wel met het weer en het ijs was redelijk tot goed. Hadden al de weerberichten gehoord dat het vandaag wel zou gaan sneeuwen / regenen. We hadden dus al wel met minder ijs rekening gehouden, maar dat het zo erg kon zijn??? Door de regen en natte sneeuw ontstond er een dikke draplaag op het ijs, waardoor je beter kon gaan rennen i.p.v. schaatsen. Dat heb ik dan ook maar gedaan. De bochten waren gewoon gevaarlijk om doorheen te gaan…. en dan de tijden die je op het bord ziet staan… pfff ik heb nog de snelste tijd in mijn groep gereden 49.63 daarmee een voorsprong van 1.2 sec op nr 2 Bianca van den Hoek, zij had 50.84 Nouja, dit heeft gewoon niets meer met schaatsen te maken. Gelukkig was het ijs beter met de 1500m, wel wat regen, maar het ging. Helaas moest ik alleen rijden, maar ach… moet het toch zelf doen. Heb opzich een aardige tijd gereden 2.22… nog iets. Was wel een beetje zoeken hoe het ijs was, wat ik er mee kon, etc. Bianca reed ook goed met een tijd van 2.19.5 Komt er op neer dat ik die voorsprong van 1.2 (x3 op 1500 = 3.6) nagenoeg kwijt ben. Sta nog net eerste. Morgen hebben we de 1.000m en we starten om 12.48uur. Hopen dat de omstandigheden beter zijn en dat ik nog een gat kan slaan. Dan hebben we zondag nog de 3km. Eigenlijk heb ik wel ruim 10sec nodig op de 3km om in het klassement voor te blijven. Dat gaat morgen dus nog een hele kluif worden, haha. Maar ach, ik wil gewoon zelf goed rijden en niets laten liggen en dan zien we het wel. De resultaten zijn te vinden op http://www.icerinkpine.it/Master2010/index.htm (klik op ENTER en dan zie je boven wel live results)
dag 2
vandaag scheen de zon weer eens. Wij moesten smiddags om 13.30 de 1000m rijden. Het ijs was dan ook nogal zacht geworden door die zon. Wel lekker temperatuurtje natuurlijk, maar voor het ijs was het niks. Ik moest rijden tegen de nr 2 Bianca en ik had als 1e in het voorlopige klassement de binnenbaan. Das wel een voordeel vind ik altijd. Ik was er op gebrand om een goede race te rijden. Meteen vooruit komen, zodat ik mn eigen race kan rijden. Het ging opzich goed, had een goede opening en de eerste ronde ging ook nog. Wel merkte ik dat ik heel raar op dit ijs stond. Kon niet goed overkomen op rechts. Na 600m had ik totaal geen macht meer in mn benen en in de buitenbocht had ik helemaal geen controle meer. Dit had ik nog nooit zo gevoeld….. op de laatste kruising lag Bianca voor, maar ik had nog de laatste binnenbocht. Maarja, ik had totaal geen power meer en kwam ook niet veel dichterbij. Helaas heb ik mn race verloren, daar waar ik graag nog wat voorsprong had willen pakken. Ik had 1.29.74 en Bianca 1.28.57 (voor haar zelfs een pr, dus ze reed voor haar doen gewoon goed en ik haal mn niveau niet). Daarmee sta ik nu dus al 2e in het klassement. De derde in het klassement is het poppetje uit Rusland, maar die staat op fikse achterstand, is geen partij. Ik denk dat de batterij een beetje leeg is. Het is natuurlijk hartstikke leuk om al die toernooien te rijden, maar ook wel vermoeiend. Zeker omdat ook de sprint en de allround wk toernooien dicht op elkaar zitten. Gister ook nog mn kop gestoten tegen de tv die aan de muur hangt. Wilde even mn schaatsen bijwerken voor de 1500m bij het tafeltje onder de tv….. geen hersenschudding hoor, maar wel raar gevoel daarna. gewoon wel de 1500 gereden, zoals jullie wel hebben gelezen. vanmorgen voelde ik dat ook nog en na de 1000m was het ook niet zo lekker. Maargoed, denk niet dat de situatie veel anders was geweest hoor, dus geen excuses. Hoe het verder ook gaat, hetgeen waar ik dit jaar voor ging heb ik binnen. Mijn seizoen is toch wel geslaagd. Morgen dus nog de 3km. Het weer morgen lijkt niet zo best. Sneeuw, natte sneeuw, regen en wind. Ik ben benieuwd hoe slecht het ijs dan weer zal zijn. Ik hoop toch dat de organisatie er voor zorgt dat er niet weer zulke gevaarlijke omstandigheden ontstaan als vrijdag. Dan maar wat meer ijsverzorging en uitloop van de wedstrijd. Maar ik vrees het ergste. Er gebeuren hier wel meer vreemde dingen als het gaat om organisatie. Italiaanse omstandigheden…

Renske Winters op WK Alround masters (dag 1 & 2)1e dag van het WK allround zit er weer op. De hele week ging het nog wel met het weer en het ijs was redelijk tot goed. Hadden al de weerberichten gehoord dat het vandaag wel zou gaan sneeuwen / regenen. We hadden dus al wel met minder ijs rekening gehouden, maar dat het zo erg kon zijn??? Door de regen en natte sneeuw ontstond er een dikke draplaag op het ijs, waardoor je beter kon gaan rennen i.p.v. schaatsen. Dat heb ik dan ook maar gedaan. De bochten waren gewoon gevaarlijk om doorheen te gaan…. en dan de tijden die je op het bord ziet staan… pfff ik heb nog de snelste tijd in mijn groep gereden 49.63 daarmee een voorsprong van 1.2 sec op nr 2 Bianca van den Hoek, zij had 50.84 Nouja, dit heeft gewoon niets meer met schaatsen te maken. Gelukkig was het ijs beter met de 1500m, wel wat regen, maar het ging. Helaas moest ik alleen rijden, maar ach… moet het toch zelf doen. Heb opzich een aardige tijd gereden 2.22… nog iets. Was wel een beetje zoeken hoe het ijs was, wat ik er mee kon, etc. Bianca reed ook goed met een tijd van 2.19.5 Komt er op neer dat ik die voorsprong van 1.2 (x3 op 1500 = 3.6) nagenoeg kwijt ben. Sta nog net eerste. Morgen hebben we de 1.000m en we starten om 12.48uur. Hopen dat de omstandigheden beter zijn en dat ik nog een gat kan slaan. Dan hebben we zondag nog de 3km. Eigenlijk heb ik wel ruim 10sec nodig op de 3km om in het klassement voor te blijven. Dat gaat morgen dus nog een hele kluif worden, haha. Maar ach, ik wil gewoon zelf goed rijden en niets laten liggen en dan zien we het wel. De resultaten zijn te vinden op http://www.icerinkpine.it/Master2010/index.htm (klik op ENTER en dan zie je boven wel live results)
dag 2vandaag scheen de zon weer eens. Wij moesten smiddags om 13.30 de 1000m rijden. Het ijs was dan ook nogal zacht geworden door die zon. Wel lekker temperatuurtje natuurlijk, maar voor het ijs was het niks. Ik moest rijden tegen de nr 2 Bianca en ik had als 1e in het voorlopige klassement de binnenbaan. Das wel een voordeel vind ik altijd. Ik was er op gebrand om een goede race te rijden. Meteen vooruit komen, zodat ik mn eigen race kan rijden. Het ging opzich goed, had een goede opening en de eerste ronde ging ook nog. Wel merkte ik dat ik heel raar op dit ijs stond. Kon niet goed overkomen op rechts. Na 600m had ik totaal geen macht meer in mn benen en in de buitenbocht had ik helemaal geen controle meer. Dit had ik nog nooit zo gevoeld….. op de laatste kruising lag Bianca voor, maar ik had nog de laatste binnenbocht. Maarja, ik had totaal geen power meer en kwam ook niet veel dichterbij. Helaas heb ik mn race verloren, daar waar ik graag nog wat voorsprong had willen pakken. Ik had 1.29.74 en Bianca 1.28.57 (voor haar zelfs een pr, dus ze reed voor haar doen gewoon goed en ik haal mn niveau niet). Daarmee sta ik nu dus al 2e in het klassement. De derde in het klassement is het poppetje uit Rusland, maar die staat op fikse achterstand, is geen partij. Ik denk dat de batterij een beetje leeg is. Het is natuurlijk hartstikke leuk om al die toernooien te rijden, maar ook wel vermoeiend. Zeker omdat ook de sprint en de allround wk toernooien dicht op elkaar zitten. Gister ook nog mn kop gestoten tegen de tv die aan de muur hangt. Wilde even mn schaatsen bijwerken voor de 1500m bij het tafeltje onder de tv….. geen hersenschudding hoor, maar wel raar gevoel daarna. gewoon wel de 1500 gereden, zoals jullie wel hebben gelezen. vanmorgen voelde ik dat ook nog en na de 1000m was het ook niet zo lekker. Maargoed, denk niet dat de situatie veel anders was geweest hoor, dus geen excuses. Hoe het verder ook gaat, hetgeen waar ik dit jaar voor ging heb ik binnen. Mijn seizoen is toch wel geslaagd. Morgen dus nog de 3km. Het weer morgen lijkt niet zo best. Sneeuw, natte sneeuw, regen en wind. Ik ben benieuwd hoe slecht het ijs dan weer zal zijn. Ik hoop toch dat de organisatie er voor zorgt dat er niet weer zulke gevaarlijke omstandigheden ontstaan als vrijdag. Dan maar wat meer ijsverzorging en uitloop van de wedstrijd. Maar ik vrees het ergste. Er gebeuren hier wel meer vreemde dingen als het gaat om organisatie. Italiaanse omstandigheden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *