druk marathonweekeinde voor DNIJ-ers

Voor de marathonschaatsers van DNIJ was het een druk weekeinde. Een marathonwedstrijd op natuurijs Voor C en masters in Giethoorn op zaterdag. En zondagavond de keus tussen de clubkampioenschappen langebaan en de regiomarathon NO in Heerenveen. Op de natuursijswedstrijd in Giethoorn op een parcours van 1 km op het Molengat stonden van DNIJ Marc en Rene den Besten aan de start, evenals Pieter van Kruistum. De DNIJ-ers konden lang mee, maar konden in de finale geen potten breken. Ook 3 DNIJ masters aan de start bij de masterswedstrijd: Wil Borsboom, Holger Peters en Henk Veneman. Holger kwam in het begin in een sneeuwrand terecht bij een scherpe bocht en moest rondenlang in z’n uppie achter het peloton aan. Wil en Henk gingen in een groep tot zo’n 40 minuten mee en moesten toen afstappen vanwege een ronde achterstand. Bij de Regiomarathon NO in Heerenveen was zeer beperkte DNIJ deelname. De helden waren moe van het vele natuurijs of op de clubkampioenschappen. Rene den Besten werd bij de C2 goed ertiende en Guus Swagemakers kwam mij de masters 2 op een 38e plaats in het klassement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *