Renske WK Allround Masters dag 3


Het zit er op. Vanmorgen werd ik wakker met fluitende vogeltjes…. het was droog! Mn hoofd voelde gelukkig al weer wat beter. Zag gisteravond wel een beetje op tegen de 3km, omdat ik niet in mn beste doen ben. Met het inwerken vanmorgen voelde ik mn hoofd wel weer, maar ach ik dacht gewoon starten en dan zie ik wel hoe het gaat. Ik had 1minuut en 12 sec voorsprong op de nr 3. Dus ja, ik dacht als het niet lukt dan ga ik wel freewheelend verder en dan ben ik nog steeds 2e.  Het ijs was wel aardig goed eigenlijk. Het begon wel een beetje te druppelen, maar dat had geen betekenis. Gewoon maar proberen lekker te rijden en dan maar zien. Dat ging eigenlijk wel goed. Ontspanning zoeken en ik had de eerste rondes niet op het rondebord gekeken, maar ik voelde wel dat het snel ging. Bij de 3e ronde dacht ik, owjah, laat ik eens op het bord kijken. Reed ik nog rondje 37.7 Dat is voor mij best wel goed op een buitenbaan. Maargoed met nog 3 ronden te gaan kreeg ik het wel moeilijker hoor. Dacht ja, kan nie stoppen nu he. moet wel doorgaan…. proberen mn ritme hoog te houden, anders loop je helemaal vol. Gelukkig hoorde ik de aanmoedigingen van mensen langs de kant, dat helpt dan wel. Heb mn tegenstandster, Bianca die dus al op de 1e plek stond, maar gewoon laten gaan. Kon de eerste rondes nog redelijk bij haar in de buurt rijden. De 3km is ook echt haar afstand, dusja moet dan niet met haar meegaan en mezelf opblazen. Ze heeft ook echt met glans gewonnen hoor. Ze reed 4.40 en ik 4.56. Ik weet ook dat ik op de sprintnummers alles moet pakken en een voorsprong nodig heb van minimaal 12 sec om te kunnen winnen en dan knokken op de 3km (zo was het vorig jaar ook). Nu stond ik voor de 3km al 2e, dusja…
nog een paar foto’s van de wedstrijd bijgevoegd (1500m vrijdag).
Maargoed, ik heb er vrede mee hoor. Is wel duidelijk dat je niet 6 weken lang kunt pieken. Opzich jammer dat ik me hier niet op mn best kon laten zien, maarja dat heb ik in Amerika gelukkig wel gedaan. Mijn seizoen is toch wel geslaagd.  Vanavond de huldiging en dan morgen weer lekker naar huis. Kan ik weer een beetje bijtanken…. Heb nog een paar wedstrijden en dan zit het seizoen er weer op. Bedankt voor jullie supporting via mail en sms!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *