Talentendag C-junioren: “Winst voor Wijsman”

Zondag 28 februari werd de nationale talentendag voor C-junioren gehouden. Dat is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor de beste C-rijders van elk gewest. Het wordt verreden op de ijsbaan van Utrecht. Er wordt gestreden om een individueel klassement maar vooral om het klassement tussen de gewesten. Mede hierdoor worden de beste rijders uit de gewesten aangemeld.
Voor het gewest Gelderland waren maar liefst 4 DNIJ leden uitgenodigd. Adriaan Janssen, Jelmer van der Meulen voor de C1 heren, Arvin Wijsman voor de heren C2 en Esmee van den Hazel voor de C2 dames. Helaas moest Adriaan vanwege een blessure verstek laten gaan. Overige DNIJers deden het erg goed.
In de regen en vooral harde wind op de ijsbaan van Utrecht bleef Jelmer maar 0.1 boven zijn PR op de 500 meter. Esmee reed wel een PR op de 500 meter. Arvin won na een matige 500 meter wel de 1000 meter en werd daarmee 1e in het klassement. Helaas was dit alles niet genoeg voor een hoge klassering voor Gelderland. Zij werden uiteindelijk 6e Voor veel junioren is deze wedstrijd de eerste directe confrontatie met de concurrenten uit het land waardoor de wedstrijd een bijzonder karakter krijgt. Ondanks de regen en de koude wind was het toch een gezellige en succesvolle (DNIJ) dag. De volledige uitslagen zijn terug te vinden op de KNSB kalender; 28 februari junioren talentendag Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *