sprintvierkamp Heerenveen

Met het rijden van de  sprintvierkamp is het schaatsseizoen voor mij ook klaar. Helaas is het wereldrecord puntentotaal op de sprintvierkamp niet in mijn bezit gekomen. Maar ik ben toch weer aardig dichtbij gekomen! Gister begon goed met 43.50  Toen op de 1000m ging het ook goed met 1.27.4 Opzich behoorde het record nog steeds tot de mogelijkheden. Ik had in Milwaukee op de sprint de tweede dag 43.8 en 1.27.51 dus met een betere tweede dag tijdens dit sprintvierkamp zou het nog kunnen…

Vandaag dus de 2e dag. Het ging organisatorisch een beetje knullig. startlijsten die werden omgewisseld, denkend dat je na de dweil zit (zoals gezegd en aangegeven), blijkt dan opeens niet zo te zijn. gelukkig werd ik door iemand van buiten geplukt, zodat ik nog snel mn pak kon aandoen en naar de start kon gaan. Maargoed, knop om en rijden!  de opening was nog wel goed, maar blijkbaar daarna de afzetdruk niet goed op het ijs gebracht. mn eindtijd was 43.8   Met die tijd was het record puntentotaal dan ook eigenlijk niet haalbaar meer. Ik had gewoon 43.2 moeten rijden ofzo. Toen op naar de 1000m. Ook daar was het weer raar qua organisatie. De bedoeling was dat de junioren na ons zouden rijden, maar dat was opeens weer niet zo. Dus snel mn schaatsen aangedaan. ik had opzich wel een goede warmingup weer gedaan, dus verder geen stress voor mij. Maar er waren een paar dames maar net op tijd bij de start… Ik had vandaag de buitenbaan start. Maar blijkbaar maakte dat voor mn opening niet uit, die was net als gister weer 20.2. Ik wilde meteen doorknallen om op de kruising achter mn tegenstandster aan te kunnen en haar dan voorbij te knallen in de binnenbocht, zodat ik met ruime voorsprong de doorkomst in ging en zo ging het. ik kon goed blijven doorschaatsen, nog een binnenbocht voor de boeg. toen op de kruising naar buiten, maar ik hoorde dat ze te ver weg zat. Voor mij een mooie eindtijd in 1.26.81 (?) Volgens mij een persoonlijk laaglandbaanrecord. In Milwaukee reed ik 1.26.89   Dus daar ben ik superblij mee!   Helaas dan toch van de 500m  Vandaag echt te langzaam en eigenlijk gister ook. Dat moet gewoon 43.1 of sneller zijn om het record te pakken en eigenlijk ook 2x 1.26 hoog . Maargoed, die uitdaging blijft dan gewoon staan voor volgend jaar!

wereldrecord staat op 173.550 punten
Ik had in Milwaukee 174.350 punten
In Thialf gister en vandaag 174.465 punten

Henk Veneman heeft ook die sprintvierkamp gereden. Heb hier wel de tijden van hem. Gister had hij 45.58 en 1.30.18. Vandaag was ie echt goed bezig met 44.41 en 1.28.73 een dik PR!  De club was dus weer goed vertegenwoordigd in Thialf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *