Eerste dweilrondjes

IJsmeester Abe van DNIJ aan het werkKwakkelwinter of echte winter…. het maakt in Apeldoorn nu niet meer uit…. het gaat zo ie zo door! Vandaag zijn door de ijsmeesters van Omnisport en Schaats- en Skeelervereniging DNIJ de eerste laagjes ijs opgebracht op de nieuwe 400 meter kunstijsbaan in Apeldoorn. Het begint nu dan ook echt te kriebelen voor schaatsliefhebbers in Apeldoorn nu het eerste laagje ijs is gevormd en de temperatuur in het hele land flink aan het zakken is. Volgens planning gaat de baan pas op 15 december open maar voor de liefhebbers is te hopen dat als het blijft vriezen dit al wat eerder gaat gebeuren :-). Op 16 december zal de baan daarna voor genodigden en de pers officieel worden geopend door de wethouder sport uit Apeldoorn. Zaterdag 18 volgt dan het feestje voor alle schaatsliefhebbers en is de ijsbaan tussen 14:00 en 17:00 uur gratis toegankelijk. Schaats- en skeelervereniging DNIJ uit Apeldoorn zal na de dweilpauze’s korte demonstraties verzorgen (sprintjes, marathon, et cetera) voor het publiek. Uiteraard is de koek en zopie dan natuurlijk ook al geopend! Deze wordt door de vrijwilligers van DNIJ verzorgd.
Om alvast in de stemming te komen staan hieronder de eerste filmpjes van het aanbrengen van het ijs vandaag op de ijsbaan. Morgen vroeg zullen de ijsmeesters Abe en Tom de hele dag doorgaan met water opbrengen op de baan! De laatste foto’s van het ijs maken heb zijn ondertussen ook al op internet gezet. Je kunt ze hier bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *