Natuurijs seizoen van start!

Vandaag vrijdag 3 december… 13:15 uur… de telefoon gaat over: ….. “Ha Holger, met Wil….Ik ga schaatsen op het Veluwemeer vanmiddag…. ga je mee?” Voor je het weet staat je op de ijzers :-). Uiteindelijk om 14:15 vertrekken we met zijn vijfen, Wil, Henk, Frits, Annette en ik, vanaf Wil zijn huis richting Veluwemeer bij Elburg in afwachting wat we zullen tegenkomen aan natuurijs. Een eerste natuurijs poging dus, nog even voor de vaste schaatstraining op vrijdagavond in Deventer.
DNIJ op Natuurijs 3-12-2010 Veluwemeer 06Nou het was de moeite dubbel en dwars waard! Wat een fantastische middag met echte natuurijs belevenis. Het zonnetje stond al laag… de ganzen vlogen rond… de schaatsen klapperen en het ijs kraakt. Daar doe je het voor. Voor we het wisten stonden we al bijna in de buurt van Kampen (het laatste stukje was helaas nog niet te schaatsen). Het natuurijs was goed. Er lag wel wat sneeuw op en af en toe wat aangevroren sneeuw onder de verse sneeuw, maar al met al goed te schaatsen.
Na 50 minuten weer terug in Elburg en aldaar nog een paar rondjes op een gemaakt op een baantje dat daar was gemaakt. Heerlijk! Uiteindelijk nog net weer op tijd thuis voor de avondtraining in Deventer 🙂
Hieronder één van de 3 filmpjes die ik vanmiddag heb gemaakt. Ook Wil heeft inmiddels zijn filmpje op Youtube staan. Bekijk deze hier Veel kijkplezier Holger


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *